Samsung Electronics Co. Ltd., unul dintre liderii pieţei bunurilor electonice de larg consum şi câştigătorul premiului pentru inovaţie în acest domeniu, a anunţat astăzi lansarea televizoarelor LED pe plan global. Prin prezentarea noilor televizoare LED, compania marchează o nouă etapă în această industrie, menită să revoluţioneze modul în care utilizatorii interacţionează cu televizorul.

Astfel, Samsung Electronics anunţă noua linie LED high definition, seriile 8000, 7000 şi 6000, care oferă o gamă largă de televizoare, de la 32” la 55”. Aceste televizoare de ultimă generaţie folosesc tehnologia LED ca sursa primară, în loc de lampa fluorescentă cu catod rece (CCFL). Avantajele oferite de televizoarele LED includ un contrast foarte mare, un aspect slim, dar şi economii foarte mari de energie. În plus, o varietate de caracteristici de top permite adaptarea acestor televizoare la cerinţele consumatorilor, atunci când vine vorba de filme, jocuri, show-uri TV şi alte aplicaţii multimedia.

“Samsung s-a poziţionat întotdeauna în fruntea tehnologiei în domeniul televizoarelor şi este recunoscut pentru inovaţiile sale care au fost şi premiate. Nu este nicio surpriză faptul că am fost noi cei care am anunţat ultima inovaţie în domeniul televizoarelor LED”, a declarat Yankyu Kim, Senior Vice President al diviziei Visual Display Division în cadrul Samsung Electronics. “În ciuda situaţiei economice dificile, suntem pregătiţi să atragem consumatorii oferindu-le acestora calitate, inovaţie şi valoare.”

Calitatea imaginii, dincolo de realitate
Fiecare dintre cele trei televizoare LED de la Samung beneficiază de un contrast sporit al culorilor, mulţumită sursei de lumină LED. În comparaţie cu lămpile fluorescente cu catod rece, LED-urile reproduc un negru mult mai intens, dezvoltând o senzaţie specială pentru ochi. De asemenea, albul rămane şi el luminos, alături de culorile vii. Rezultatul este o imagine parcă desprinsă din viaţa reală.

Tehnologia Samsung’s Wide Color Enhancer Pro permite utilizatorilor să se bucure de o paletă de culori mai largă. De asemenea, Ultra Clear Panel face posibilă reproducerea fiecărui detaliu, chiar şi în condiţiile în care imaginea nu este clară.

Având încorporată funcţia “Natural”, televizoarele LED combină avantajul luminozităţii ecranelor cu o experienţă vizuală asemănătoare celei din cinematografe.

Întreaga gamă de televizoare LED are încorporat un număr de tehnologii inovatoare, pentru a reduce neclaritatea imaginii dar şi alte inconveninete ce afectează de obicei televizoarele LCD în momentul în care sunt redate imagini ce se succed rapid. Mai mult, toate cele trei serii beneficiază de tehnologia Motion Plus™. Seria 8000 foloseşte o rată de refresh de 200Hz – de patru ori mai mare decât rata pe care o au alte televizoare. De asemenea, seriile 7000 şi 6000, ce dispun de o rată de refresh de 100Hz, facilitează o vizionare mai plăcută.

Networking extins şi posibilităţi de entertainment
În 2009, Samsung redefineşte experienţa privitului la televizor prin intermediul “Internet@TV – Content Service”. Dezvoltată cu ajutorul Yahoo!, interfaţa de informaţii  accesate prin intermediul Internetului va fi oferită de mai multe modele ce urmează a fi lansate anul acesta.

Folosind fie o conexiune prin cablu sau o conexiune Ethernet wireless disponibilă la seriile 8000 şi 7000, “Internet@TV – Content Service” permite utilizatorilor să acceseze de pe ecranul televizorului aplicatiile Yahoo!, Flickr, YouTube prin simpla apăsarea a unui buton.

Dincolo de entertainment-ul online, televizoarele LED de la Samsung se pot conecta cu uşurinţă la o serie de dispozitive externe. De asemenea, conexiunea USB face posibilă redarea de filme şi fotografii de pe camcordere, ascultarea muzicii de la un media player sau accesarea de fişiere multimedia de pe driver portabil.

Ultra Slim Design şi performanţă
Noua linie de televizoare LED de la Samsung oferă nu numai o experienţă asemănătoarea vieţii de zi cu zi, alături de un portal către ultimele modalităţi de entertainment, dar şi o desprindere de limitele convenţionalului.

0-27851-lateral2.jpgPrin folosirea tehnologiei LED, Samsung a reuşit să dezvolte un design ultra slim pentru toate cele trei serii. Deşi are o grosime de numai un inch, opţiunile de conectivitate nu sunt afectate.

Pentru a pune în evidenţă şi mai mult design-ul televizorulu LED, Samsung a creat un sistem de prindere ultra-slim pentru perete. Acesta reduce spaţiul dintre televizor şi perete până la 1,5 cm.

În 2008, Samsung a prezentat în premieră tehnologia Crystal TV constând într-un singur proces de turnare prin injecţie ce combină în acelaşi pas producţia şi colorarea ramei televizorului. Astfel se obţine un cadru translucid dar colorat ce transformă televizorul însuşi într-un obiect de design. Ultimele rezultate oferite de tehnologia Crystal TV constau într-o culoare neagră ce se pierde în crom, formând o prismă în jurul marginilor (în cazul seriei 8000), sau într-una neagră cu nuanţe de roz (în cazul seriilor 7000 şi 6000). Intensitatea culorii se schimba subtil în funcţie de unghiul din care este privit ecranul, accentuând tăieturile subţiri.

Mai verde
Funcţionând pe baza tehnologiei LED, televizoarele Samsung LED Seriile 8000, 7000 şi 6000 întrunesc toate exigenţele Eco Flower, consumul de energie fiind vizibil micşorat.  LED-urile nu conţin mercur, fapt care le face şi mai prietenoase cu mediul, dar şi mai sigure în comparaţie cu alte tehnologii. Consumul de energie este redus cu până la 40% în comparatie cel al televizoarelor LCD tradiţionale de dimensiuni asemănătoare. De asemenea, televizoarele LED dispun de modulul de economisire a energiei care se ajustează în funcţie de lumină şi de calitatea imaginii în timp ce continuă să reproducă  imaginile cât se poate de natural.