MedLife a făcut acest prim pas spre implicarea în urgenţe medicale după ce a anunţat în repetate rânduri că are de gând să deschidă un spital de urgenţă în Bucureşti, în urma unor investiţii de 15 milioane de euro.
Noul centru de permanenţă din Braşov va fi asistat de o echipă medicală de 40 de medici specialişti şi personal auxiliar,  cu o vastă experienţă în patologia osteoarticulară (medici ortopezi, medici radiologi, garda ATI, personal bloc operator), plus personalul auxiliar, va asigura preluarea, diagnosticarea şi tratarea tuturor cazurilor care se încadrează în zona de gardă de traumă (fracturi, luxaţii, entorse).

Spitalul MedLife PDR Braşov are o suprafaţă de peste 5.500 mp, cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar de mari dimensiuni, cu 30 de specialităţi medicale, un centru performant de imagistică, un bloc operator cu 3 săli de operaţie, o secţie de ATI, 3 linii de gardă asigură funcţionalitatea spitalului 24/24, o farmacie proprie, precum şi rezerve de câte unul şi două paturi. Capacitatea totală a spitalului este de 60 de paturi, unitatea medicală beneficiind de echipamente de ultimă generaţie, iar echipa întregului spital are  140 de angajaţi, dintre care 50 de medici cu o vastă experienţă.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996 şi acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare,
farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.