Britanicii au investit în acest proiect 50 mil. euro şi este singurul complex de birouri care a obţinut certificarea verde post-construcţie. Chiar dacă este apreciat de jucătorii din industrie, Swan Office & Technology Park a fost dezavantajat puternic de zona Pipera în care este amplasat, care a creat mari probleme în atragerea chiriaşilor.
Casa de Insolvență Transilvania (CITR) a fost numită administrator judiciar în procedura de insolvență a companiei Swan Property, prin intermediul căreia a fost dezvoltat proiectul de 29.124 mp.
„Imobiliarele și construcțiile sunt două dintre domeniile ce au resimțit cel mai puternic efectele crizei economice. Tocmai de aceea înregistrăm multe intrări în insolvență în rândul dezvoltatorilor imobiliari. Apreciem însă că, la fel ca în cazul proiectului Alia Inmobiliaria care a înregistrat un real succes după întrarea în insolvență, și în cazul Swan Property insolvența este o oportunitate care va permite reorganizarea rapidă a activității companiei pentru a-i echilibra activitatea”, a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner al CITR.
Swan Office & Technology Park a încheiat anul 2012 cu o rata de ocupare de 35%, după ce în ultimele trei luni ale anului şi-au mutat birourile în Pipera companiile Bilfinger Berger, Tebodin, ING şi Tecnoservice, ocupând în total 2.000 mp. „Luând în calcul tranzacţiile finalizate în 2012, Swan are o pondere de circa 60% din cererea netă totală înregistrată în zona Pipera-Voluntari pe parcursul întregului an“, arătau la finalul lui 2012 reprezentanţii Colliers International, companie care se ocupă de închirierea proiectului.
Britanicii de la Chayton Capital mai au în România circa 100 de hectare de teren în Agigea, Constanţa, unde intenţionau să dezvolte un proiect mixt, şi încă două loturi de 4 ha, respectiv 6,5 ha în Tulcea şi Oradea, destinate construcţiei de spaţii comerciale şi rezidenţiale. Toate cele trei proiecte ale fondului de investiţii au fost „îngheţate“, încă de la începutul crizei.