Dacă în urmă cu câteva zile presa anunţa că Tribunalul Cluj a hotărât primul faliment în cazul unei persoane fizice, ieri presa locală a anunţat că decizia a fost revocată de o instanţa superioară, şi anume Curtea de Apel.
Cum s-a ajuns aici? În primul rând trebuie menţionat că Legea falimentului personal nu a fost încă aprobată de Parlamentul României, chiar dacă proiectul stă de mai bine de doi ani pe agenda aleşiilor.
În al doilea rând este vorba de decizia judecătorilor de la Curtea de Apel care la solicitarea lui Daniel Ionel Micle, un aşa-zis dezvoltator imobiliar, care a prostit sute de persoane că va construi un minicartier imobiliar cu 14 blocuri, a suspendat provizoriu decizia Tribunalului Cluj, informează Ziua de Cluj.
Instanţa Tribunalului Comercial a decis în urmă cu două săptămâni "deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată împotriva debitorului Micle Daniel Ionel" şi trecerea averii acestuia în administrarea unui lichidator judiciar. Sentinţa a fost dată într-un dosar în care reclamanţi figurează şapte dintre cei 50 de clienţi ai lui Micle. Oamenii au plătit avansuri între 15.000 şi 20.000 de euro pentru apartamente în ansamblul Excelsior, din localitatea Baciu. Termenul de finalizare pentru locuinţe era în 2009. Procedura insolvenţei reprezintă singura şansă a cumpărătorilor să-şi recupereze banii. "Toate bunurile imobile ale lui Micle erau în curs de executare silită, astfel că singura soluţie practică rămânea deschiderea procedurii insolvenţei faţă de comerciantul persoană fizică Micle Daniel Ionel", a explicat avocata Dana Revnic, cea care a obţinut sentinţa de la Tribunalul Comercial, potrivit