Constructorul de automobile de lux Ferrari a vandut, marti, in cadrul unei licitatii caritabile, primul automobil California. Castigatorul licitatiei a platit 520.000 de dolari, care vor fi donati asociatiei caritabile After School All Stars charity. Receptia formala a masinii a fost facuta de catre guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Modelul California se adauga gamei Ferrari care numara acum patru modele: F430 si variantele sale, 612 Scaglietti si 599 GTB Fiorano, precum si modelul California.

Noul model este menit sa aduca brandului Ferrari noi clienti, dornici sa conduca zilnic o astfel de masina, sau cel putin care sa poata fi utilizata pentru calatorii putin mai frecvente, inclusiv iesiri la o partida de golf. Acest model este catalogat drept cel mai practic produs de Ferrari si totodata, modelul cel mai accesibil din punct de vedere al pretului, intrucat este de asteptat sa coste „numai” aproape 200.000 de dolari.

California este propulsat de un motor V8 cu o capacitate de 4,3 l si injectie directa ce dezvolta 460 CP.

Lansarea pe piata a modelului California este asteptata la inceputul anului 2009. Acest automobil va fi prezentat oficial publicului si presei la Salonul Auto de la Paris, in data de 2 octombrie.

Pe de alta parte, vanzarea primului Ferrari California coincide cu inaugurarea unei noi fabrici in Maranello.

Fabrica are o suprafata de 20.000 mp desfasurati pe doua etaje, dintre care primul va fi rezervat producerii masinilor in opt cilindri, iar al doilea fiind destinat masinilor in 12 cilindri. Din momentul in care va deveni complet operationala, noua fabrica va produce 20 de noi masini zilnic. Aici vor munci 2.700 de angajati cu norma intreaga.

Sursa: Il Sole