Acesta este primul video în care este prezentat jocul, teaserele anterioare prezentând doar anumite scene. GTA V va include trei personaje pe care jucătorul le va putea controla în acelaşi timp. Atunci când este ales un anumit personaj celelalte două întră în modul “autopilot”.
În demo se obervă noi caracteristici precum abilitatea de a face skydiving, de a juca tenis sau chiar de a medita, dacă jucătorul alege acest lucru.
Jocul anterior, Grand Theft Auto IV, a  intrat în Cartea Recordurilor fiind cel mai bine vândut produs din lume, depășind vânzările celui mai bine vândut film, joc sau carte care deținea recordul până atunci. Asta după ce doar în prima zi după lansarea GTA IV în 29 aprilie 2008 s-au vândut peste 3,6 milioane de exemplare în întreaga lume care au generat încasări de 310 milioane de dolari. În prima săptamănă de la lansarea lui GTA IV încasările au depășit 500 de milioane de dolari.

Prin comparație, cel mai bine vândut joc video până la GTA IV a fost Halo 3, produs de Microsoft, care a generat 170 de milioane de dolari în prima zi de la lansare. GTA IV a devansat totodată, și cel mai bine vândut film, Spiderman 3 care în prima zi de rulare în cinematografe a avut încasări de 60 de milioane de dolari și cea mai rapid vândută carte: Harry Potter & the Deathly Hallows care a avut încasări de 220 de milioane de dolari în primele 24 de ore de la lansare.
Grand Theft Auto V va fi lansat pe 17 septembrie pe mai multe platforme printre care Xbox şi PlayStation.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/N-xHcvug3WI?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>