MerlinX lansează primul Leisure IBE (Internet booking engine pentru vacanţe) din ţara noastră, cu ocazia Târgului de Turism al României, desfăşurat la Romexpo Bucureşti, în perioada 15 – 18 Octombrie 2009. Acest instrument va schimba radical procesul de vânzare al serviciilor turistice în România şi totodată va aduce vizibilitate sporită produselor turistice româneşti în cadrul pieţelor europene de profil.

Cunoscut drept unul dintre principalele sisteme de distribuţie globală a pachetelor de servicii turistice, MerlinX este un leisure GDS (Global Distribution System) dezvoltat de compania DCS în Germania, încă de acum 14 ani. În mod practic, sistemul MerlinX permite realizarea unei conexiuni B2B între turoperatori şi agenţiile de turism, astfel incât toate ofertele organizatorilor de vacanţă să poată fi vizualizate şi rezervate în timp real, de către agenţii de turism. După implementarea lui în ţări precum Germania, Franţa, Olanda, Austria, Polonia sau Slovacia, MerlinX lansează la Târgul de Turism primul Leisure IBE românesc (Internet Booking Engine pentru vacanţe).

Pe fondul restructurării bugetelor de comunicare şi a reducerii masive a cheltuielilor alocate promovării, tipărirea tradiţionalelor cataloage turistice cu oferte de preţuri este un cost ce nu se mai justifică, atât pentru turoperatorii europeni cât şi pentru cei români. Trendul actual prezent în rândul a tot mai mulţi operatori este de a înlocui listarea cataloagelor cu încărcarea directă a ofertelor turistice pe website-ul propriu. “Dezavantajele acestui proces sunt însă evidente pentru un agent de travel deoarece procesul de vânzare devine extrem de dificil iar timpul petrecut în faza de ofertare (introducerea în sistem a ofertelor de vacanţe) este îndelungat şi denotă ineficienţă” declară Andrei Petrescu, Sales&Suport Manager MerlinX Romania. IBE-ul MerlinX este singura soluţie integrată ce permite importul automat al ofertelor turoperatorilor români, maghiari, austrieci sau germani direct în website-ul agenţiilor de turism cu care aceştia au contracte de revânzare. În felul acesta, clienţii sunt favorizaţi şi pot accesa cu încredere paginile de internet ale agenţiilor de turism pentru că vor găsi în scurt timp toate ofertele existente pe piaţă la acea dată, importul lor facându-se automat, împreună cu descrierile şi pozele hotelurilor.

Procesul de import al ofertelor turoperatorilor români în sistemul de distribuţie MerlinX, deja demarat şi totodată prezenţa în premieră a MerlinX în România, descriu startul acestui proiect european de distribuţie a produselor turistice româneşti în pieţele emergente. Astfel, produsele de turism intern ale turoperatorilor români (agenţii de incoming) pot fi vizibile în cadrul a peste 25.000 de agenţii de travel din Germania, Austria, Polonia sau alte ţări europene.

“Avantajul major al unui GDS este accesul la informaţia corectă şi imediată referitoare la pachetele de servicii turistice existente pe piaţa unei ţări. Dacă în cazul ticketingului există mai multe GDS-uri în România încă de acum 10 ani, MerlinX este primul GDS leisure, cu reprezentanţă în România, care face conexiunea între turoperatorii români şi agenţiile de turism” a declarat Andrei Petrescu, MerlinX Romania. “Prin intrarea pe piaţa autohtonă a sistemului de rezervări MerlinX, turismul românesc are şansa de a face un mare pas spre informatizarea şi eficientizarea procesului de vânzare a serviciilor turistice. Mai mult, pentru prima dată va exista posibilitatea ca agenţii de travel să vizualizeze şi ofertele turoperatorilor români într-un singur loc, rezervând astfel pentru clienţii lor produsele la cel mai bun raport calitate-pret. În plus, se vor reduce drastic costurile administrative ale agenţiilor de turism şi ale turoperatorilor, beneficiarul final fiind de fapt clientul ce va avea informaţia completă la preţuri mai bune “ a mai adăugat managerul MerlinX.

MerlinX Sistem este o companie românească ce promovează şi susţine sistemul de rezervări online MerlinX. Acest sistem oferă posibilitatea de interconectare între toţi turoperatorii şi agenţiile de turism active pe o anumită piaţă printr-o interfaţă comună , creată special pentru o utilizare facilă.

Produsele turistice a peste 210 turoperatori si furnizorii de servicii sunt distribuite către mii de agenţii de turism prin intermediul acestui sistem de rezervări. MerlinX este o soluţie online de ultimă generaţie şi orientată spre reducerea costurilor pentru industria turistică, bazându-se pe proceduri standardizate. MerlinX este într-o continuă creştere şi expansiune a poziţiei pe piaţă, prin abordarea tuturor segmentelor de travel. Portofoliul companiei este consolidat de noi proiecte domestice, precum şi de proiecte la nivel european, pentru a putea face faţă schimbărilor constante ale pieţelor.