Judecătorul Rareș Costea a motivat sentința. Trebuie precizat că decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

România nu este singura țară în care Uber a fost contestată. Activitatea companiei fondate în San Francisco, Statele Unite, a fost interzisă în Germania încă din 2015. Anul trecut, Uber a pierdut licenţa de transport în Londra.

Serviciul Uber a apărut în 2009 în Statele Unite şi este prezent în peste 600 de oraşe din toată lumea. Este, în acelaşi timp, contestat vehement în Europa, unde firmele de taximetrie îl acuză de concurenţă neloială şi de nerespectarea regulilor.

Spania a adoptat o lege conform căreia la fiecare 30 de taximetre poate exista doar o maşină Uber sau a altei firme care se ocupă cu transportul privat de persoane.

În Franţa, deşi au existat mai multe procese şi amenzi pentru Uber, serviciul este legal şi perfect funcţional. Taximetriştii îl contestă şi spun că şoferii înscrişi în aplicaţie nu au nevoie de licenţe şi de aceea au şi tarife mai mici.

În Finlanda, Olanda şi Belgia, Uber a fost supus unor suspendări temporare, dar şi-a reluat activitatea. În Bulgaria, Danemarca şi Ungaria, aplicaţia a fost interzisă.