Autorităţile din San Francisco au luat decizia istorică de a deveni primul oraş american care a majorat salariul minim peste pragul 10 dolari pe oră, scrie Agerpres.
Începând de anul viitor cel mai prost plătit angajat din San Francisco va câştiga 10,24 dolari pe oră, cu peste doi dolari mai mult decât salariul minim din California şi cu aproape trei dolari mai mult decât salariul minim fixat de guvernul federal.
În 2003, populaţia oraşului San Francisco a adoptat o propunere care cere oraşului să majoreze anual salariul minim, utilizând o formulă de calcul legată de inflaţie şi costul vieţii.
Deşi San Francisco este recunoscut pentru încercările de a asigura un trai decent, majoritatea angajaţilor susţin că un salariu de 10,24 dolari pe oră este insuficient. De asemenea, unii angajatori avertizează că majorarea salariului minim cu 32 de cenţi, de la 9,92 la 10,24 dolari, ar putea conduce la concedieri în rândul firmelor mici. Pe lângă salariu, angajatorii trebuie să plătească alţi 1,23 până la 1,85 dolari pe oră pentru asigurarea de sănătate a fiecărui angajat şi un impozit pe salariu de 1,5%. De asemenea, angajatorii trebuie să plătească anual şase zile de spitalizare pentru fiecare angajat.