Lansat deja la nivel global, LG Optimus 3D este acum disponibil şi pentru consumatorii din România, în reţeaua partenerilor Orange şi Vodafone.

Ecranul WVGA cu diagonală de 4,3 inch oferă imagini HD luminoase, fără distorsiuni,  cu o rezoluţie de până la 1080p în 2D şi una de până la 720p în 3D. Un software special permite conversia în timp real a imaginilor şi a înregistrărilor video din 2D în 3D. În plus, un software gratuit pentru conversia jocurilor 2D va fi disponibil pentru download în al treilea trimestru al anului curent, oferind utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de un conţinut variat 3D. Înregistrările 3D pot fi transferate pe un televizor 3D prin conexiune HDMI 1.4 şi, totodată, telefonul poate transfera conţinut către orice dispozitiv certificat DLNA. În plus, utilizatorii pot încărca şi face streaming cu conţinutul 3D pe canalul dedicat 3D al YouTube(www.youtube.com/3D).

LG Optimus 3D are un procesor dual-core ARM Cortex-A9 de 1GHz, 512 MB RAM, spaţiu de stocare de 8 GB, care poate fi extins până la 32 GB, cameră foto de 5 megapixeli, Wi-Fi şi sistem de operare Android 2.2 (Froyo). Telefonul încorporează şi primul browser augmented reality 3D (AR), dezvoltat în colaborare cu Wikitude, compania specializată în AR. Browserul va fi disponibil printr-o aplicaţie ce poate fi descărcată de pe LG World.