Primul supercomputer personal, car este de circa 250 de ori mai rapid decat un PC mediu a fost dezvaluit.Tesla, cum este numit supercomputerul, are un pret cuprins intre 4.000 si 8.000 de lire in Marea Britanie (17.718 lei). Pretul sau il face inaccesibil pentru majoritatea utilizatorilor de PC, insa este de asteptat sa revolutioneze modul in care oamenii de stiinta si medicii isi vor desfasura activitatea.Puterea de calcul a acestui computer le va permite medicilor sa proceseze mult mai repede
Primul supercomputer personal, car este de circa 250 de ori mai rapid decat un PC mediu a fost dezvaluit.
Tesla, cum este numit supercomputerul, are un pret cuprins intre 4.000 si 8.000 de lire in Marea Britanie (17.718 lei). Pretul sau il face inaccesibil pentru majoritatea utilizatorilor de PC, insa este de asteptat sa revolutioneze modul in care oamenii de stiinta si medicii isi vor desfasura activitatea.
Puterea de calcul a acestui computer le va permite medicilor sa proceseze mult mai repede rezultatele scanarilor pe creier si pe intregul corp uman. Astfel, pacientii vor putea afla in interval de cateva ore, daca au sau nu o tumoare, fata de cateva zile in prezent.
De asemenea, oamenii de stiinta sunt de parere ca acest supercomputer ii va putea ajuta sa descopere mult mai repede tratamente pentru boli precum cancerul sau malaria.
Supercomputerul permite rularea a sute de mii de simulari pentru a crea o lista scurta a medicamentelor cu cea mai mare probabilitate de a oferi un tratament pentru anunite boli.
Pana acum, supercomputerele erau niste sisteme masive, compuse din mii de componente ce ocupau o camera intreaga si aveau nevoie de cheltuieli enorme pentru a putea fi intretinute.
„Tot ceea ce ai putea face pe un PC obisnuit poate fi realizat mult mai repede pe Tesla”, a declarat David Kirk, cercetator-sef la NVIDIA, compania americana care a creat noua tehnologie.
„Acest supercomputer poate sa imbunatateasca de o mie de ori timpul de procesare a informatiei”, a adaugat David Kirk.
Potrivit producatorului acesotor calculatoare, Dell, productia de masa va incepe curand, astfel incat supercalculatoarele sa fie disponibile si pe piata de larg consum.
„La inceput si telefoanele mobile arau folosite de putine persoane. In prezent nu mai putem trai fara ele. Va fi la fel si in cazul acestor supercomputere. Sunt piatra de temelie pentru computerele viitorului”, a declarat Eric Greffier, director executiv Dell.
Sursa: Telegraph