Comisarul şef Nicolae Alexe se afla la conducerea Poliției Județene Olt atunci când Alexandra Măceșanu a sunat la 112. Acesta a fost informat imediat de către doi subalterni ai săi însă nu a catadicsit să meargă la Caracal decât după șapte ore, dezvăluie adevărul.ro.
În data de 25 iulie când Alexandra a reușit să sune la 112 de pe telefonul celui care o răpise și violase, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt era condus de unul dintre adjuncţi, şi anume comisarul şef Nicolae Alexe. Acesta era „foarte ocupat” în acea zi pentru că trebuia să participe de la 11:00 la 16:00 la două bilanțuri la Poliţia oraşului Potcoava, respectiv Poliţia oraşului Scorniceşti.
La orele 11:44 acesta a fost informat de agentul șef de poliție Cristian Mihai Grigorescu că o minoră din Dobrosloveni a fost sechestrată şi violată. La 11:50 este sunat de un al doilea polițist, ofiţerul de serviciu subcomisarul Tache Stoica, care la rândul său îi raportează același lucru. Alexe i-a transmis însă că are treabă, este la bilanţ şi de caz se va ocupa comisar şef Neţoiu Laurenţiu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, care se va deplasa la Poliţia Municipiului Caracal pentru a coordona activitatea de cercetare.
În raportul întocmit superiorilor, Alexa a scris însă cu totul altceva. Acesta a spus că subalternul Tache Stoica nu i-ar fi comunicat cât de gravă este situația.
Astfel comisarul şef Nicolae Alex, omul care trebuia să coordoneze întreaga cercetare, a ajuns la Caracal abia la orele 18:30, la șapte ore de la apelul Alexandrei. Prima acțiune întreprinsă de acesta, după ce a aflat că fata și mașina în care aceasta se urcase erau de negăsit, a fost să-l sune pe Remus Rădoi.
De asemenea Alexa nu a catadicsit să-și anunțe superiorii de la București la timp. Odată cu izbucnirea scandalului însă a fost cel care a declarat că el a fost singurul care a insistat în fața procurorului de caz să nu aștepte ora 6:00 dimineața pentru a intra peste Gheorghe Dincă.
„Cms. şef Alexe Nicolae nu a manifestat loialitate în discuţiile purtate cu comisia de verificare, în sensul că manifestarea loialităţii însumează mai multe trăsături, printre care şi sinceritatea, ori ofiţerul respectiv a modificat, cu intenţie, faţă de superiorul ierarhic, data şi ora în care a fost sesizat”, se arată în Raportul Corpului de Control al MAI trimis la Caracal.