Pe parcursul vizitei sale Principesa Maria, însoţită de Radu Ghina, consilier al Casei Regale a României, precum şi de Grigore Horoi, preşedintele grupului industrial agricol băcăuan, s-a familiarizat cu procesele de producţie desfăşurate la ferma de creştere a păsărilor în regim liber de la Brazi, precum şi la o fabrică de preparate crud-uscate.
Specialiştii companiei din Bacău i-au oferit detalii despre creşterea lentă a puilor de carne şi i-au arătat condiţiile create în acest scop. Alteţei Sale Regale i-a fost prezentat, pe larg, procesul tehnologic al fabricării preparatelor crud-uscate, în special a unui produsului înscris, recent, în Registrul Denumirilor cu Indicaţie Geografică Protejată al Uniunii Europene – Salamul de Sibiu.
Principesa Maria s-a interesat, în amănunt, despre procesele de producţie, dotarea, interconexiunile comerciale, situaţia juridică a firmei. În context, Alteţa Sa regală a apreciat preocupările companiei din Bacău pentru modul în care a rezolvat "probleme de subtilitate" privind asigurarea calităţii şi a siguranţei alimentare a produselor, precum şi cele legate de integrarea fermelor într-un mediu ecologic, dar şi pentru condiţiile sociale în care muncesc şi sunt trataţi lucrătorii şi familiile lor.
Principesa Maria a vizitat grădiniţa cu program săptămânal al firmei băcăuane "Agricola", unde a fost întâmpinată de un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale, care, pe acordurile "Rapsodiei Române" a lui George Enescu, i-au adresat urări de bun venit şi i-au făcut daruri din propriile lor creaţii plastice.
Principesa Maria a scris în Cartea de onoare.
Pe 29 iunie, reprezentanţii companiei băcăuane vor participa, la Palatul Elisabeta, la ceremonia de atestare în calitate de Furnizor al Casei Regale pentru preparate crud-uscate şi Salam de Sibiu, iar în luna octombrie urmează să obţină un atestat similar şi pentru produsul "Puiul Fericit".
Casa Regală a României oferă calitatea de "Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regelui" ca semn de recunoaştere şi de apreciere a calităţii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială, a precizat Radu Ghina.
Acordarea Calităţii de Furnizor, spune reprezentantul Casei Regale, implică un înalt standard al produselor şi serviciilor, constanţă, seriozitate, o situaţie juridică legală şi înalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor.
Acest tip de atestatul este deţinut, în prezent, de 70 de furnizori şi este reînnoit o dată la trei ani.
AGERPRES