Familia Regală a Marii Britanii are legături cu mai multe țări din Europa, inclusiv cu România. Și există dovedezi clare că prințul Charles este descendentul domnitorului român Vlad Țepeș.
Prințul de Welles, care deține mai multe proprietăți în Transilvania, este moștenitorul liniei genealogice a lui Vlad Țepeș. Vlad Ţepeş Drăculea (1431-1476) este una dintre cele mai cunoscute figuri de domnitori din Europa de Sud-Est medievală târzie. El a domnit în Ţara Românească în anii 1448, 1456-1462 şi 1476, scrie Daily Express.
Dezvăluirea momentului despre prinţul Charles
Publicația amintește că Vlad Țepeș l-a inspirat pe scriitorul Bram Stoker pentru faimosul său conte Dracula. După mai bine de 500, în 1998, prințul Charles a aflat despre legăturile sale cu domnitorul român. Moștenitorul Tronului britanic ar fi strănepotul îndepărtat, prin consoarta lui George al V-lea, Queeen Mary, relatează România Tour Store.
Un arbore genealogic din „The British Chronicles”, realizat de David Hughes susține această afirmație.
Site-ul menționează: „De asemenea, nu este un secret faptul că prințul Charles este un iubitor al României, în special al Transilvaniei. După prima sa vizită în Transilvania, în 1998, a aflat despre legătura sa cu Vlad Țepeș, legătură de care se pare că este foarte mândru.
„Prin Fundația Prințul de Welles, Prințul Charles a făcut o mulțime de lucrări de caritate în Transilvania, în special în domeniile dezvoltării durabile, conservării și sistemelor agricole.
Prinţul Charles, implicare majoră în Transilvania
Datorită implicării sale puternice în regiune, primarul orașului Alba Iulia a propus ca prințului Charles să-i fie acordat titlul de prinț al Transilvaniei, ca recunoaștere pentru că a fost un ambasador proeminent al regiunii Transilvaniei”.
O stră-străbunică a mamei prințului Charles, Regina Elisabeta a II-a, contesa maghiară Klaudia Rhedey, s-a născut și a crescut în Transilvania în secolul al XIX-lea.
Se spune că Valea Zalán aparținea unuia dintre strămoșii lui Charles. Micul cătun din Valea Zalán (Zalánpatak în limba maghiară, Valea Zălanului în limba română) a fost documentat pentru prima dată în secolul al XVI-lea ca aparținând lui Bálint (Valentin) Kálnoky din Kőröspatak, unul dintre strămoșii transilvăneni ai Prințului de Wales.
„Familia a fondat inițial o fabrică de sticlă în această parte a dealurilor, dar care a dispărut ulterior. Astăzi, în sat mai trăiesc aproximativ 120 de locuitori”.