Privaţii pot, statul nu: MedLife a atras o finanţare de 10 milioane de euro

MedLife şi International Finance Corporation (IFC), parte a Grupului Banca Mondială, au încheiat joi un contract de finanţare de 10 milioane de euro, ca parte a unui program de investiţii de 20 de milioane de euro care va fi derulat de compania de servicii medicale. Asta în timp ce Boc şi Băsescu se plâng de faptul că instituţiile statului român nu reuşesc să ia banii europeni. Investiţiile vizează extinderea operaţiunilor în România, inclusiv printr-un nou spital. MedLife a

MedLife şi International Finance Corporation (IFC), parte a Grupului Banca Mondială, au încheiat joi un contract de finanţare de 10 milioane de euro, ca parte a unui program de investiţii de 20 de milioane de euro care va fi derulat de compania de servicii medicale. Asta în timp ce Boc şi Băsescu se plâng de faptul că instituţiile statului român nu reuşesc să ia banii europeni.

Investiţiile vizează extinderea operaţiunilor în România, inclusiv printr-un nou spital. MedLife a închiriat în acest sens o clădire de 9.500 metri pătraţi în centrul Bucureştiului, potrivit datelor anunţate joi de companie.

Alt proiect va fi derulat în două etape la Braşov. Prima fază a investiţiei vizează deschiderea unei hiperclinici, iar faza a doua constă în amenajarea unui spital privat.

MedLife deţine deja un spital, inaugurat în ianuarie 2007 în zona Griviţa din Bucureşti, precum şi o reţea de hiperclinici.

Acţionarii furnizorului de servicii medicale private MedLife, familia Marcu şi IFC, au vândut la sfârşitul anului trecut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, controlat de băncile franceze Credite Agricole şi Societe Generale. Familia Marcu deţine în continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.