„Mai aveți un pas până la asta, după modelul de comunicare ales de alt nefericit. Dar priviți-le rudele în ochi, hahalerelor, dacă aveți curajul, și spuneți-le că acest Covid19 este o invenție! Apoi interesați-vă cât de cumplită a fost suferința din ultimele clipe, poate le convingeți să spună că a fost așa, ca o boare! Să vedem, reușiți? Sau îi veți acuza că au fost plătiți să mintă? Chiar sunteți în stare de orice??”, transmis Rareș Bogdan, potrivit digi24.ro
„V-ați crezut dumnezei”
„S-au raportat cifre false despre numărul îmbolnăvirilor? Aceasta este enunțul la care recurgeți pentru a câștiga alegerile?? Până unde ajunge ticăloșia? Cât de nemernic să fii încât să te înfigi, ca o căpușă, în nefericirea a peste 1400 de familii, pentru a te asigura că nu te clintești din fruntea unor orașe și comune, pe care le-ai folosit zeci de ai pe post de furnizor de milioane de euro dosite în paradisuri fiscale?
Sau disperarea este atât de mare încât vă protejați, de fapt, libertatea? Stați liniștiți, PNL nu recurge la practica terorizării procurorilor, nu-i amenință că le retează capetele dacă nu găsesc motive să vă lege! Dar nesimțirea voastră a fost atât de mare încât v-ați crezut dumnezei, deci ați făcut greșeli!”,
Erați convinși că nimeni, niciodată, nu vă va putea incrimina, că nu va putea scoate la iveală jaful de proporții faraonice! Nu degeaba ați măcelărit legile Justiției, codurile juridice! Nu degeaba ați luptat pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, infracțiune care vă încurca afacerile! Căci acesta a fost statul român pentru voi, o afacere de famiglie!”, transmite Rareș Bogdan, conform sursei menționate.
Infracțiunea de abuz în serviciu
„Pentru necunoscători: avocații numesc infracțiunea de abuz în serviciu „mita care nu poate fi dovedită”. Însă abuzul în serviciu putea fi demonstrat, deci era un pericol pentru orice demnitar/funcționar care, în urma acțiunilor sale/inacțiunilor genera un prejudiciu. Și ce motiv ar avea un funcționar să facă asta, în afară de incompetență sau corupție?
Hălci întregi din patrimoniul public a fost transferat în buzunare private, iar cum această activitate mergea ca unsă, agenda publică a fost uitată. Și asta deși publicul, cetățeanul, nu avea spitale decente, școli moderne, servicii publice normale. Cetățeanul a devenit victima colaterală a dorinței de parvenire a unor putori politice.
Așa că disperarea PSD este ușor de înțeles. Tot mai mulți român au priceput că măsurile restrictive din timpul pandemiei erau sigura soluție de a se evita o catastrofă națională, și asta deoarece sistemul de sănătate ar fi intrat în colaps.
Infrastructura medicală a fost abandonată, aparatură de zeci de milioane de euro a fost cumpărată pe filiere de partid pentru a sta degeaba pe holuri, iar medicii buni, în loc să aibă un sistem care să-i ajute să salveze vieți, au fost puși să facă hârtii.
Întreaga politică de sănătate a PSD a fost falimentară, acest domeniu a fost suspectat că poate deveni vehicul electoral și legătura cu nevoile reale ale oamenilor a fost pulverizată. Din cauza subfinanțării sistematice și a drenării banilor publici înspre grupuri de interese, medicii sunt nevoiți să aleagă, uneori, pe cine salvează.
Este nefericirea pe care o duc cu ei în mormânt, căci este imposibil să-i salveze pe toți. Și nu din vina lor. Când trebuie să alegi între un copil de 10 ani și un adult de 50 mai poți avea sufletul ușor? Când te uiți la un aparat cu care spargi pietre la rinichi și știi că poți face același lucru și pentru pancreas, dar nu te lasă regulamentul, te mai poți simți întreg?
Oriunde te uiți, numai legi strâmbe, numai nenorocire, numai oameni lipsiți de speranță. România are milioane de umbre de oameni care trăiesc fără convingerea de a le face cineva dreptate și autorități care invocă legea.
Schimbați legea, spun ei! O vom schimba, când vom putea. Acum, însă, ei sunt mai mulți în Parlament. În curând, raportul de forțe se va inversa. O știu și ei, o știm și noi.
Deci atacă în forță, cu minciuni colosale, sperând să nu piardă totul. Disperarea, însă, îi împiedică să aibă mintea limpede și fac cea mai mare greșeală: subestimează poporul și îl tratează ca și când ar fi un adversar. Napoleon a făcut-o și el, dar liderii pesediști n-au nici 10% din mintea sa”, a conchis primvicepreședintele PNL.