Liudmila Denisova a dezvăluit recent că prizonierii ucraineni au fost ținuți forțat în subsoluri întunecate, apoi au fost transferați într-un centru de detenție preventivă din regiunea separatirstă Donețk, după care au fost transferați la centrele de arest preventiv Taganrog și Voronej din Rusia.
„În timpul transferului, soldații ucraineni erau legați la ochi, purtau un sac deasupra capului, iar mâinile erau legate cu frânghii. Au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți în captivitate”, a explicat Liudmila Denisova, potrivit The Kyiv Independent.
Armata Rusă a supus prizonierii de război la electroșocuri și le-a administrat medicamente necunoscute
Liudmila Denisova a scris într-o postare recentă de pe Facebook că în timpul interogatorii prizonierilor ucraineni de către forțele inamice, aceștia au fost puși în genunchi și bătuți peste degete și rănile deschise cu patul unei mitraliere.
De altfel, soldații ruși au folosit clești pentru a-i tortura pe militarii ucraineni, apoi i-au sugrumat cu bandaje.
„În plus, aceștia au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviti cu piciorul”, a adăugat Liudmila Denisova.
Totodată, militarii ucraineni au raportat că soldații ruși le-au administrat medicamente necunoscute, după care au leșinat și și-au pierdut memoria.
În plus, inamicii de război i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi” (imnul Rusiei) și istoria creării emblemei și drapelului Rusiei, altfel erau agresați fizic.
Liudmila Denisova a menționat și faptul că prizonierii de război nu au primit îngrijiri medicale vitale și nu li s-a dat apă.
„Era doar 1,5 litri pentru 30-40 de persoane, hrană limitată – dieta zilnică consta dintr-o bucată de pâine și untură ”, a mai transmis Avocatul Poporului din Ucraina.
Femeile ucraineni au fost obligate să întrețină relații intime cu soldații ruși
Femeile ucrainene au fost ținute în centrul de arest preventiv din Donețk, unde erau înghesuite 17-20 de persoane în celule pentru 2-3 oameni.
În plus, în loc de toalete curate, acestea aveau o găleată comună, fiind lipsite de produse de igienă și de posibilitatea de a se spăla.
Acestea au fost supuse presiunii psihologice, fiind martore la scene cumplite în care bărbații ucraineni erau bătuți cu brutalitate în fața lor.
În plus, ele au fost forțate să întrețină relații intime cu soldații ruși.
Amintim faptul că, de curând, cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat oficial că Vladimir Putin ar fi pregătit să facă un nou schimb de prizonieri cu Ucraina.
Rusia e gata de un nou schimb de prizonieri de război
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a adăugat că președintele rus este de părere că Crucea Roșie Internațională ar trebui să aibă acces la prizonierii de război.
„Președintele rus ne-a asigurat că Crucea Roșie Internațională trebuie și ar trebui să aibă acces la prizonierii de război. Desigur, el cere și accesul la prizonierii de război ruși din Ucraina”, a spus oficialul austriac, potrivit BBC.
Acesta a fost întrebat dacă liderul rus este cu adevărat pregătit să negocieze, însă el a răspuns că „dacă el este într-adevăr gata să negocieze este o întrebare complexă”.
Trebuie precizat faptul că Guvernul de la Moscova a declarat recent că Ucraina a încercat să saboteze discuțiile oficiale dintre Rusia și Austria.