Nu a existat un învingător deoarece niciunul dintre concurenţii ajunşi în ultima etapă nu a reuşit să treacă de probele finale extrem de dificile. De altfel, doar şase sportivi din întreaga lume au reuşit să cucerească titlul de „Ninja Warrior“.
În total, 250 de persoane s-au luptat pentru premiul cel mare de la „Ninja Warrior România“, doar 25 dintre ele reuşind să ajungă până în marea finală, unde aveau de cucerit Muntele Midoriyama pentru a-şi adjudeca marele premiu. Finaliştii au avut de trecut patru runde eliminatorii pentru a ajunge în faţa ultimului obstacol, însă nimeni nu a reuşit să învingă Muntele, o structură gigantică de oţel pe care finaliştii sunt nevoiţi să o escaladeze cu ajutorul unei frânghii, iar orice greşeală sau ezitare poate duce la eşec.
În schimb, George Mariş a primit medalia pentru cel mai bun concurent „Ninja Warrior România“. „Avem un premiu pentru tine, este medalia acordată sportivului care a mers cel mai mult în acest traseu, în această încercare de a cuceri Muntele. Eşti cel mai bun dintre cei mai buni“, a declarat Costi Mocanu, care a prezentat show-ul alături de Daniel Niţoiu şi Raluca Aprodu.
Fanii emisiunii nu au fost însă deloc încântaţi de deznodământ şi au criticat în termeni duri Pro TV, acuzând că „i-a fraierit“ atât pe telespectatori, cât şi pe concurenţi şi că producătorii au făcut în aşa fel încât probele să fie imposibil de trecut. Iar cei care sunt familiarizaţi şi cu emisiunile Ninja Warrior difuzate în alte ţări, unde s-a întâmplat să nu existe un câştigător, au reproşat postului că nu a acordat premii ultimilor cinci concurenţi rămaşi în joc, aşa cum se practică în alte ţări.
„Dacă ştiam că o să vă bateţi joc de cei 250 de concurenţi, impunând în finala un timp imposibil de realizat, nu îmi pierdeam vremea cu emisiunea vostră. Ruşine!“, „Ruşine Pro TV! Aţi făcut un traseu imposibil de trecut, oamenii ăia chiar meritau un premiu în bani! Sunt convins ca papagalii aia doi de comentatori au conturile pline de pe urma unor oameni care au muncit şi v-au făcut vouă audienţă pe degeaba!“, „Îmi pare rău că am urmărit fiecare emisiune, că am stat cu sufletul la gură şi am avut emoţii pentru concurenţi. Îmi pare rău pentru cei ce s-au antrenat şi s-au pregătit intens pentru această emisiune. Data viitoare ar trebui să nu mai participe nimeni având în vedere bătaia de joc de la sfârşit“, au fost doar câteva dintre comentariile celor dezamăgiţi de finalul show-ului.
De notat însă că neacordarea premiului nu este o premieră în ceea ce priveşte formatul la nivel mondial. De altfel, prezentatorii Ninja Warrior au declarat pentru „Adevărul“, chiar înainte de premiera emisiunii, că în ţările din Europa unde a mai fost difuzată nimeni nu a reuşit să câştige marele premiu.
„Scopul final este să urci pe Muntele Midoriyama. Acolo se află marele premiu de 100.000 de euro. Noi am urcat pe munte pe scări, nu pe frânghia lungă de zeci de metri, şi tot ne ţineam cu două mâini. Este o competiţie frumoasă, dar este şi o competiţie foarte grea. Nu degeaba au câştigat doar şase oameni în toată lumea. În Europa, marele titlu de Ninja Warrior nu a fost câştigat. Deocamdată. Asta aşteptăm, să-l câştige un român“, spunea Daniel Niţoiu.
Formatul Ninja Warrior, care este unul dintre cele mai de succes din lume, a fost difuzat prima dată în Japonia sub numele de Sasuke şi are amploarea unui eveniment sportiv de talie internaţională. Show-ul a fost produs până acum în 21 de ţări, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Australia, Austria, Rusia şi Franţa. De exemplu, în SUA, din 2009 până în prezent, au existat doar doi câştigători care au ajuns în vârful muntelui şi doar unul dintre ei a primit premiul în bani, de un milion de dolari, pentru că a reuşit să scoată un timp mai bun decât al adversarului său, scrie Știripesurse.ro.