Joi, 4 martie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a avut o nouă întânire de lucru ce a vizat sistemul de termoficare din Bucureşti. Edilul s-a întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Energiei, în frunte cu Virgil Popescu, dar şi cu cei ai ELCEN şi Termoenergetica.
Una dintre deciziile luate astăzi a fost crearea unei centrale provizorii la fostul CET Titan, având în vedere că circuitul apei dintre CET Sud şi zona de nord a Capitalei este foarte lung.
“Pași importanți pentru ca bucureștenii să aibă iarna viitoare garanția unor condiții decente în locuințe”
“Am avut astăzi o discuție cu echipa de conducere a Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanți de la Elcen și Termoenergetica, referitor la situația termiei din Capitală și soluțiile pe care le putem implementa pentru servicii mai bune oferite cetățenilor.
Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesității creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali.
Creăm, astfel, o centrală provizorie care va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametri optimi și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.
Facem pași importanți pentru ca bucureștenii să aibă iarna viitoare garanția unor condiții decente în locuințe. Am început deja lucrările de reparații la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuți în acest an, pentru alți 40 de kilometri demarăm licitațiile și vom atrage fonduri europene pentru lucrări în acest domeniu”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.
Nicuşor Dan: Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din UE
Tot joi, cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977, primarul Nicuşor Dan a vorbit despre riscul seismic la care este supusă Capitala.
„Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană şi în primele zece oraşe din lume. Parte din problemă este că noi nu am conştientizat această problemă, ani de zile, după anul ’90. A fost un impuls în anii ’98-2000, după care problema cumva s-a dus într-o zonă secundară”, a transmis Nicușor Dan.
„Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc, am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, am descoperit cu ocazia asta şi problemele de acolo. Pentru că vorbim de încredere, nu e posibil să avem convenţii semnate cu asociaţii de proprietari din anul 2005, 2006, 2007 şi care să nu fi ajuns la un rezultat”, a mai spus primarul.
Evaluarea clădirilor cu risc seismic din Bucuresti este incompletă.
„Noi am început (…) procesul de evaluare, dar nu l-am terminat”, a conchis edilul.