Probleme în campania de vaccinare. Nelu Tătaru: Avem nevoie de o comunicare mai agresivă

Sursă: Inquam Photos / Alex Nicodim

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, marți seara, la B1 TV, despre campania de vaccinare. Acesta a precizat că, pentru a-i face pe români să se vaccineze, este nevoie de o comunicare mai agresivă privind vaccinarea.

Probleme în campania de vaccinare. Nelu Tătaru: Avem nevoie de o comunicare mai agresivă

Fostul ministru al Sănătății și actualul președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a vorbit, marți seara, la B1 TV, despre campania de vaccinare. Acesta este de părere că este nevoie de o comunicare mai agresivă în ceea ce privește vaccinarea.

Acesta a vorbit despre Agenția Europeană a Medicamentului și despre cum aceasta spune că nu există legături directe între serul produs de AstraZeneca și cheagurile de sânge care au apărut la mai mulți oameni în urma vaccinării. Fostul ministru spune că pentru a da un verdict în acest caz, este nevoie de mai multe studii.

”După cum știți de acum două-trei săptămâni, Agenția Europeană a Medicamentului spunea că nu există legături directe, rămâne să mai vedem niște studii. În același timp, și astăzi avem sub aceeași formă prezentarea reacțiilor adverse pe care le putem găsi sau pune în legătură cu vaccinul de la AstraZeneca. Dacă bine ne aducem aminte, la începutul acestei perioade de vaccinări toată lumea aștepta AstraZeneca ca fiind o metodă tradițională, un virus atenuat, fără legătură cu ARN mesager. Vedem o schimbare totală.”, spune acesta.

”Este o lipsă de informare”

Nelu Tătaru a precizat că este o lipsă de informare sau o politică de comunicare deficitară. El a mai spus că boala cu care ne confruntăm de peste un an este un virus într-o continuă mișcare și modificare, subliniind că se așteaptă la o imunizare de 60-70 procente.

”Cred că aici este și o lipsă de informare sau o politică de comunicare deficitară, dacă mă întrebați pe mine. Cred că această politică de comunicare o vedem și la Agenția Europeană a Medicamentului. Este un virus care este într-o continuă mișcare și modificare. Dacă e să contorizăm ce se întâmplă, noi așteptăm o imunizare de 60-70%. Această imunizare se poate face din vaccinare sau trecerea prin boală. În momentul acesta avem o competiție”, a spus Nelu Tătaru.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim