Presa internațională aduce în prim-plan faptul că un program al Facebook permite anumitor persoane cunoscute, politicieni și chiar oameni obișnuiți să nu respecte regulile de moderare a conținutului. Așadar, aceștia pot posta pe rețeaua de socializare orice își doresc.
Probleme la Facebook. Programul care permite nerespectarea regulilor de moderare a conținutului
Un program al Facebook permite anumitor celebrităţi, politicieni şi internauţi să nu respecte aceleaşi reguli de moderare a conţinutului ca restul utilizatorilor, scrie luni Wall Street Journal.
Numit „Crosscheck” sau „XCheck”, programul nu aplică aceleaşi controale mesajelor postate de aceste „VIP”-uri pe conturile de Facebook şi Instagram ca cele de pe restul conturilor, afirmă cotidianul economic, citând documente interne ale companiei.
Programul a inclus până la 5,8 milioane de abonaţi în 2020
Unii sunt scutiţi de reguli, în timp ce alţii pot posta mesaje care încalcă teoretic instrucţiunile în timp ce aşteaptă ca un angajat Facebook să le verifice.Acest lucru nu înseamnă că există „două sisteme de justiţie” în cadrul grupului, a declarat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Facebook, într-o serie de mesaje pe Twitter.
Dacă unele pagini sau conturi sunt verificate de două ori, acest lucru se întâmplă pentru a se asigura că regulile sunt puse în aplicare în mod corespunzător şi sunt „evitate greşelile”, a mai spus el.
„Ştim că aplicarea regulilor noastre nu este perfectă şi că există compromisuri între viteză şi precizie”, a recunoscut el.
Există un caz concret
Potrivit Wall Street Journal, Facebook a permis, de exemplu, în 2019 vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le şterge.
Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmaţii considerate false de verificatorii de conţinut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi muşamalizat aşa-zise reţele de pedofilie sau că fostul preşedinte american Donald Trump i-ar fi numit „animale” pe toţi solicitanţii de azil.
Sursă foto: Pixabay