Mii de români riscă să rămână fără încălzire și apă caldă după ce o termocentrală își va opri din nou activitatea pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune. 4.000 de apartamente sunt vizate. Este vorba de Termocentrala Mintia care îşi opreşte din nou activitatea pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune
Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă în această perioadă.
”Maine oprim din nou termocentrala la zero din lipsa de cărbune. În Constanţa avem pe stoc 50.000 tone, dar guvernul nu vrea sa tina şcolile deschise şi locuinţele încălzite la Deva”, a anunţat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, transmite news.ro
În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unităţi de învăţământ şi instituţii publice, nu vor mai avea apă caldă şi căldură.
Inspectorul Şcolar al Judeţului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru şcolile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.
Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când Termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune.
Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi
Veste bună pentru bucureșteni
Comisia Europeană vine cu vești bune pentru bucureșteni. Executivul Comunitar a anunțat că a aprobat planurile României de a sprijini cu aproximativ 254 de milioane de euro modernizarea sistemului de termoficare al municipiului București.
Mai exact, se pare că România a prezentat Comisiei planul de a acorda un ajutor public în valoare de aproximativ 254 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelei de distribuție a sistemului de termoficare din zona urbană București. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Executivul comunitar, sprijinul preconizat va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.
De menționat este faptul că, ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție.