Lovitură totală pentru cei cu mașini pe motorină și benzină! Prețul la pompă a crescut din nou. Cât dai pe un plin la mașină

Duminică, 24 aprilie, prima zi de Paște, prețul unui litru de motorină a trecut de pragul de 9 lei, asta în timp ce cu o zi în urmă, pe 23 aprilie, prețul pentru un litru de motorină era undeva între 8,58 și 8,87 de lei.

Pe data de 22 aprilie, pentru un litru de motorină românii plăteau 8,56 de lei, în timp ce pe 21 aprilie, un litru de motorină costa 8,39 de lei.

Nici la benzină lucrurile nu stau mai bine, prețul pentru un litru crescând și el. Așadar, pe data de 23 aprilie, românii plăteau, pentru un litru de benzină, undeva între 7,67 și 8,37 de lei. Pe 22 aprilie, șoferii plăteau 7,71 de lei pentru un litru de benzină, iar cu o zi în urmă ei scoteau din buzunar suma de 7,65 de lei pentru un litru de benzină.

Cum poți evita creșterea excesivă a consumului de combustibil

Mecanicii şi instructorii auto au câteva trucuri care te pot ajuta să realizezi o economie foarte importantă de combustibil.

Anvelopele învechite, senzorii defecți sau uleiul uzat se numără printre factorii care cresc consumul, la fel şi felul în care conducem, frânarea şi accelerarea bruscă. Este foarte important şi ca șoferii trebuie să schimbe la timp uleiul și filtrele.

„În primul rând, uleiul din motor când îşi termină resursa opune rezistenţă, filtrul de aer nu vede cantitatea corectă de aer şi evident consumul se măreşte”, afirmă specialiştii.

Anvelopele umflate cu o presiune prea mică sau utilizarea anvelopelor învechite au un impact asupra consumului de combustibil de până la 10%. O problemă apare şi pentru cei care şi-au montat jante cu un diametru mai mare decât cel indicat de producător. Acestea cresc consumul de combustibil, iar în trafic consumul se poate chiar se dubla.

„Pedala acceleraţiei trebuie apăsată moderat. Accelerația puternică duce la consum enorm de combustibil, care nu se foloseşte chiar dacă arde, nu se foloseşte la tracţiune, ci se duce în vânt”, ne mai învaţă specialiştii.