Producătorul american de mașini electrice a intrat în vizorul autorităților americane de reglementare în materie de siguranță auto. Așadar, compania lui Elon Musk este în plină investigație din cauza unei funcții pe care autoturismele le au din 2017.
Probleme pentru Tesla! Compania lui Elon Musk este investigată oficial în SUA
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) anunță că au deschis o investigație oficială în ceea ce privește 580.000 de modele Tesla care au fost vândute în perioada 2017-2020 din cauza unei funcții care pune în pericol viața oamenilor. Modelele despre care NHTSA vorbește sunt Tesla Model 3, S, X şi Y, scrie Reuters.
Mai precis este vorba despre ”Passenger Play”, funcția care permite pasagerului să se joace pe ecranele tactile centrale ale autovehiculelor. Dacă inițial funcția putea fi accesată doar dacă mașina era în parcare, ultimele modificări permit accesarea ei și atunci când mașina este în mers.
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) spune că modificarea poate atrage atenția șoferului și crește riscul de accident. Așadar, NHTSA s-a angajat să asigure cele mai înalte standarde de siguranţă pe drumurile naţionale.
De asemenea, Administrația a mai spus că decizia de a deschide investigația s-a bazat pe rapoartele care arată că funcția anterior menționată este vizibilă de pe scaunul șoferului și poate fi activată în timp ce este condus vehiculul.
Tesla nu a comentat imediat decizia Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), însă aceasta a mai adăugat că a evalua aspecte ale caracteristicii, inclusiv frecvenţa şi scenariile de utilizare ale Tesla ”Passenger Play”.
Ce recomandări are NHTSA
În anul 2013, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a venit cu o serie de recomandări pentru a încuraja producătorii de mașini să ia în considerare siguranța și prevenirea distragerii atenției șoferului în designul lor și adoptarea de dispozitive de infotainment în vehicule.
Administrația spune că toate dispozitivele din vehicule ar trebui proiectate în așa fel încât să nu poată fi folosite de către șofer pentru a îndeplini sarcini secundare inerente, sarcini care distrag atenția în timpul conducerii autovehiculului.
De asemenea, în luna august a acestui an, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a deschis o investigație privind siguranţa a 765.000 de vehicule Tesla prin intermediul sistemului său de asistenţă pentru şofer Autopilot. Investigație survine după o serie de accidente care au implicat sistemul şi vehicule parcate pe banda de urgenţă.