Anunțul Microsoft a sosit după incidentul masiv produs recent, care a perturbat activitățile aeroporturilor și băncilor la nivel mondial. Compania digitală din SUA s-a confruntat din acel moment cu multe critici din partea utilizatorilor.
Microsoft investighează sesizările
Grupul multinațional a transmis, într-un mesaj referitor la funcționarea serviciilor de stocare în cloud Azure, că investighează sesizările. Potrivit Bloomberg, sunt afectate și Microsoft 365.
“Investigăm sesizările despre probleme referitoare la conectarea serviciilor Microsoft la nivel mondial”, a transmis compania.
Compania tehnologică americană a subliniat într-o postare realizată pe X că investighează în momentul de față „problemele de acces și performanțele afectate”.
„Investigăm în prezent problemele de acces și performanțele afectate ale diverselor servicii și funcții ale sistemului Microsoft 365”, a subliniat compania în mesajul publicat pe X.
Peste opt milioane de calculatoare au avut dificultăți majore de funcționare
Amintim că peste opt milioane de calculatoare au avut dificultăți majore de funcționare din cauza blocării unui soft al firmei de securitate cibernetică CrowdStrike. Totul s-a întâmplat în ziua de 19 iulie.
We’re currently investigating access issues and degraded performance with multiple Microsoft 365 services and features. More information can be found under MO842351 in the admin center.
— Microsoft 365 Status (@MSFT365Status) July 30, 2024
Ulterior, CrowdStrike și Microsoft s-au confruntat cu foarte multe critici din partea utilizatorilor.
Defecțiunea a fost cauzată de o actualizare a soft-ului de securitate cibernetică al CrowdStrike
Defecțiunea a fost cauzată de o actualizare a soft-ului de securitate cibernetică al CrowdStrike. Acesta s-a dovedit a fi incompatibil cu sistemul de operare Windows, cel mai utilizat pe scară largă din lume.
Din cauza problemelor, au fost afectate activitățile aeroporturilor și tranzacțiile financiare pe plan internațional.
Mai mult, sistemele Microsoft au fost vizate în ultimele luni de o serie de atacuri cibernetice. Incidentele sunt investigate de agențiile de reglementare din SUA.
Întreprinderile se confruntă cu tipuri diferite de riscuri
Potrivit The Conversation, cel mai tragic este că firma de securitate cibernetică CrowdStrike, compania care se află în centrul tuturor acestor lucruri, este menită să protejeze sistemele IT din economia globală hiperconectată. Întrebările firești care se pun acum sunt dacă CrowdStrike a fost de vină sau pur și simplu a avut ghinion și câte șanse sunt ca povestea să se repete.
Multe companii mari urăsc să se gândească și să se pregătească pentru așa-numitele evenimente tip „lebădă neagră”. Este vorba despre catastrofe majore care sunt greu de prezis.
Întreprinderile se confruntă cu tipuri diferite de riscuri. Dintre acestea, întreruperea IT de vineri, 19 iulie, a fost doar un exemplu de eveniment de risc operațional.