Toyota ar putea iniţia o nouă procedură de rechemare, vizând până la 270.000 de autoturisme premium, pentru repararea unei posibile defecţiuni la motor care poate cauza oprirea acestuia, transmite Reuters.

Compania a anunţat joi că „analizează măsuri” pentru remedierea potenţialei probleme, una dintre opţiunile vizate fiind o nouă procedură de rechemare, în funcţie de decizia autorităţilor în acest caz.

Defecţiunea s-ar putea manifesta la unele dintre cele opt modele premium, inclusiv din gamele Lexus şi Crown, cu motoare de 4,6 litri şi 3,6 litri.

Deşi nu s-au raportat accidente, unele dintre aceste autoturisme ar putea avea probleme cu valvele care ar putea cauza oprirea motorului, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului japonez.

Toyota a derulat anul trecut, în urma mai multor accidente, o procedură uriaşă de rechemare, în care au fost implicate zece milioane de autovehicule pentru a remedia probleme care puteau cauza accelerarea involuntară sau blocarea pedalei de acceleraţie la podea.

Compania se confruntă şi acum cu consecinţele acestei defecţiuni, suferind o gravă lovitură de imagine după ce şi-a construit renumele internaţional pe siguranţa şi fiabilitatea automobilelor produse.

Toyota şi-a schimbat ulterior strategia în privinţa securităţii şi potenţialelor defecţiuni de fabricaţie, derulând în ultimele luni mai multe proceduri de rechemare, de mică anvergură, pentru a remedia diverse probleme.

SURSA: Mediafax