“Acum patru ani am început dezvoltarea produselor, nume de cod “Zen” cu scopul de a oferi creșteri de performanță fără precedent și a returna cumpărătorilor posibilitatea de a avea o alternativă in segmentul procesoarelor cu performanțe ridicate,” a spus Dr. Lisa Su, președinte și CEO, AMD. “În data de 2 Martie, entuziaștii și gamerii de pretutindeni vor putea vedea noul procesor ‘Zen’ în acțiune, odată cu lansarea gamei de procesoare Ryzen 7 ce readuce la viață piața procesoarelor desktop.”
AMD a creat aceste produse pentru gamerii PC, creatorii de conținut și entuziaști, folosind o nouă platformă – AM4, si design-uri cu 8 nuclee, 16-thread-uri. În demonstrațiile si testele efectuate, aceste procesoare și-au dovedit superioritatea: vârful de gamă Ryzen 7 1800X fiind cel mai puternic procesor desktop cu 8-nuclee, și Ryzen 7 1700 procesorul desktop cu 8 nuclee și cel mai scăzut consum de energie.
Demo-urile cu Ryzen 7 1800X au arătat superioritatea acestuia contra unui produs similar, 8-nuclee, 16-thread Intel Core i7-6900K in Cinebench R15 multi-threaded și Handbrake test, dar și o performanță comparabilă la rularea de jocuri la rezoluții 4K.
Noi soluții de răcire AMD
Pentru Ryzen, AMD oferă noi soluții de răcire ce au la bază cooler-ul Wraith, lansat in 2016. Evoluția Wraith include două noi modele Wraith Spire și Wraith Stealth, ce asigura entuziaștilor performanțe ridicate și silențiozitate, conform așteptărilor pe care fiecare le are de la brand-ul Wraith. Inclus în versiuni retail cu Ryzen 7 1700 dar și la partenerii OEM, Wraith Spire oferă răcire superbă la un nivel de zgomot de doar 32 decibeli.
Printre cele 82 de modele de plăci de bază ce susțin lansarea Ryzen 7 se regăsesc design-uri de la ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte și MSI, construite în jurul a două chipseturi pentru procesoare Ryzen -– X370 și B350 – disponibile începând cu data de 2 Martie.