Procesul dintre Apple şi Samsung, care a început pe 30 iulie, se apropie de final. Judecătoarea Lucy Koh le-a acordat celor două companii 25 de ore pentru a-şi susţine cazul. Koh vrea ca juriul să înceapă deliberările începând de marţi, 21 august.

Samsung şi-a încheiat, ieri, pledoaria, ultimul martor chemat fiind expertul financiar Michael Wagner. Acesta a declarat că profitul întregistrat de sud-coreeni din vânzarea de smartphone-uri şi tablete în SUA ar trebui calculat la 12%, adică 519 milioane de dolari. Expertul financiar, Terry Musika, care a depus mărturie pentru Apple, a afirmat că Samsung a câştigat, de la mijlocul anului 2010 şi până în martie 2012, 8,16 miliarde de dolari. Apple cere daune de 2,5 miliarde de dolari.

Wagner l-a contrazis pe Musika, afirmând că acesta nu a luat în calcul şi cheltuielile de marketing. Alţi experţi financiari ai Samsung au declarat că Apple datorează companiei sud-coreene 421.8 milioane de dolari pentru încălcarea a mai multor patente.

Judecătoarea Lucy Koh încă speră că cele două companii pot ajunge la o înţelegere, îndemându-i pe cei doi directori generali ai companiilor să poarte negocieri. Aceasta le-a dat termen până pe 18 august să vină cu un răspuns.

Disputa dintre cele două companii a început anul trecut când Apple a dat în judecată Samsung pentru că i-a copiat produsele, iPhone şi iPad. Samsung, care doreşte să îşi extindă operaţiunile în SUA, acuză Apple că i-a încălcat mai multe patente.
Sursa: Bloomberg