O instanța a decis să lase procesul de corupție al acestuia pentru luna ianuarie, atunci când martorii vor fi audiați de trei ori pe săptămână. Avocații care au cerut amânarea au mai declarat că ar fi dificil să evaluezi corectitudinea martorilor care poartă măşti de protecţie faţă de noul coronavirus, în prezent obligatorie în Israel.
Protestele au fost alimentate
Probleme din justiție ale premierului au făcut ca protestele din stradă să ia amploare, astfel că demonstranții au făcut referire la acuzațiile de corupție și la modul în care gestionează pandemia de coronavirus. Potrivit ultimelor date, situația sa înrăutățit în Israel.
Sâmbătă, poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranţii care se aflau în faţa reşedinţei premierului din Ierusalim, în timp ce la Tel Aviv protestatarii care au blocat traficul s-au ciocnit cu poliţia.
Când a început, de fapt, procesul
Procesul a început oficial în luna mai, la Tribunalul Districtual din Ierusalim, unde Netanyahu a negat acuzaţiile de mită, fraudă şi abuz de încredere care i se aduc, iar avocaţii au primit un termen de două luni să studieze materialul probator.
Duminică, avocaţii premierului au solicitat mai mult timp, ei anticipând că vor depune o serie de moţiuni înainte de proces, legate de martori şi documente, ei afirmând că măştile vor constitui o problemă dacă audierile ar avea loc acum.
În ce a fost inculpat premierul
Netanyahu a fost inculpat în noiembrie anul trecut în cazuri care implică cadouri din partea unor prieteni milionari şi pentru că ar fi solicitat avantaje din partea autorităţilor de reglementare pentru magnaţi media, în schimbul unor ştiri favorabile.