Creşterea va fi determinată de proiectele tot mai complexe şi mai riscante, precum fermele eoliene offshore. Conform BNEF, ţări precum SUA, China, Germania sau Australia îşi vor creşte capacitatea de producţie de energie regenerabilă cu echivalentul a 2.000 miliarde de dolari până în 2030.
De altfel, proiectele de energie regenerabilă au devenit o ţintă pentru investiţiile marilor companii de asigurări. În luna mai a acestui an, cel mai mare reasigurător al lumii, MUNICH Re, a cumpărat trei ferme eoliene în Suedia, cu o capacitate cumulată de 30 MW, după ce anunţase că dispune de 2,5 mmiliarde de euro pentru investiţii în energie regenerabilă.
Subsidiara de investiţii a grupului Allianz, Allianz Capital Partners, a cumpărat recent două parcuri eoliene în Franţa şi unul în Germania. Aceste achiziţii au adăugat o capacitate combinată de circa 100 Mw la portofoliul de energie regenerabilă deţinut în prezent de Allianz.
Un alt jucător important care şi-a anuntat intenţia de a investi în proiecte de energie regenerabilă este AXA, care are la dispozitie 10miliarde de euro pentru ferme eoliene, dar si pentru alte proiecte de infrastructura, aeroporturi, tuneluri sau chiar sisteme de canalizare.