Producătorul de mobilă Rus Savitar din Timişoara estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 22 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul trecut, pe seama diversificării produselor şi a extinderii reţelei de magazine.

Compania a închiriat în cadrul Vitantis Shopping Center  din Bucureşti o suprafaţă de 4.000 mp, unde va fi amplasat noul magazin Casa Rusu, în amenajarea şi alimentarea căruia s-au investit 500.000 euro. Rus Savitar mai are în plan deschiderea a alte cinci unităţi în acest an, primele două fiind în Târgu Mureş şi Constanţa. Suprafaţa magazinelor variază între 1.000 şi 4.000 mp.

Rus Savitar deţine o fabrică de 10.000 mp, cu patru linii de producţie a căror capacitate totală se ridică la 18.000 de garnituri de mobilier pe lună. Investiţia totală, excluzând logistica, realizată între 2005 şi 2009 este de circa 15 mil. euro.

Divizia de retail a companiei administrează nouă magazine, în oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj Napoca, Deva, Piteşti şi Braşov.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, piaţa de mobilier va fi în acest an de sub un miliard de euro, din care mobila de PAL reprezintă 40%.