Consiliul de Administraţie al StratusMob (STR) din Blaj, firmă specializată în fabricarea mobilei şi produselor stratificate din lemn, a dispus introducerea în instanţă a cererii de insolvenţă, ca urmare a situaţiei economico-financiare a firmei.

„În urma analizei situaţiei economico-financiare, (Consiliul de Administraţie – n.r.) a constatat existenţa stării vădite de insolvenţă, şi a dispus introducerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă, potrivit prevederilor legale, la instanţele competente”, se arată într-un comunicat al StratusMob, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, în urma demisiei directorului general al StratusMob, Alberto Fornasier, Consiliul de Administraţie al firmei l-a numit la conducere pe Carol Szabo.

Acţiunile StratusMob, listată la BVB, erau cotate luni, la 0,04 lei pe titlu, în stagnare. Capitalizarea bursieră a producătorului de mobilă este de 1,46 milioane de lei.

Principalii acţionari ai StratusMob sunt firmele RH Property Business Group, cu 29,17% din acţiuni, şi Bolero Spring, cu 24,73% din titluri.

SURSA: Mediafax