Producătorul de mobilier pentru birou GreenForest din Timişoara a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 1,5 milioane euro, în creştere cu aproximativ 40% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Creşterea înregistrată are la bază deblocarea mai multor proiecte de investiţii oprite în anul 2009. Vorbim aici în special de companiile multinaţionale, care formează cel mai important segment de piaţă, şi mai puţin de proiectele publice. În 2009, începutul de an a fost marcat de o îngheţare aproape totală a pieţei de mobilier de birou, urmată de o revenire. Acest început de an a fost unul mai bun”, a declarat directorul de marketing al companiei, Sebastian Capotescu.

Cu toate acestea, reprezentantul GreenForest a precizat că, în prezent, piaţa de profil din România şi din alte state europene înregistrează din nou un blocaj, din cauza crizei bugetelor de stat şi a măsurilor „neinspirate” luate de guverne.
GreenForest speră să recupereze în acest an pierderile înregistrate în anul 2009, când afacerile companiei au scăzut cu 44%, la 2,8 milioane euro.

„Anul 2009 a fost foarte dificil pentru piaţa mobilierului de birou, cu o scădere de circa 50%. Obiectivele fixate de noi pentru 2010 sunt de creştere a cifrei de afaceri la patru milioane euro, ceea ce va fi foarte greu de atins. Sperăm să reuşim să recuperăm cel puţin parţial scăderea cifrei de afaceri din 2009”, a precizat Capotescu.

De la începutul anului, compania a disponibilizat 13% din personal

„La sfârşitul anului 2009 aveam 110 angajaţi, iar în prezent sunt 95 de persoane în companie. Au fost disponibilizaţi doar muncitori necalificaţi”, a afirmat reprezentantul GreenForest.
Producătorul de mobilier îşi propune în acest an implementeze sistemul informatic de management de tip Enterprise resource planning (ERP), proiect în valoare de circa 200.000 euro, cofinanţat din fonduri europene.

În ceea ce priveşte piaţa de profil, oficialul GreenForest estimează o creştere de 10-20% faţă de anul 2009, când a atins aproximativ 50 milioane euro.
„În 2010 este posibilă o uşoară creştere a pieţei, însă va ramâne la valori foarte îndepărtate faţă de anul 2008, când piaţa de mobilier de birou s-a ridicat la 100 milioane euro”, a mai spus Sebastian Capotescu.
Societatea este deţinută de trei persoane fizice, respectiv Ioan Ciprian Vida Osan – 35%, Florentin Adrian Sârbu – 35% şi Cristian Florea – 30%.