Producția de arme a Rusiei este în creștere

Sursă: Dreamstime

Producția de arme a Rusiei este în creștere, spune fostul președinte al țării, Dmitri Medvedev. Declarațiile sale vin în contextul în care mai mulți analiști occidentali au precizat că Federația Rusă se confruntă cu probleme în ceea ce privește armele și echipamentele militare.

Producția de arme a Rusiei este în creștere. Anunțul venit direct de la Kremlin: Așteptați

Fostul președinte al Federației Ruse a declarat că producția de arme și echipamente militare este în creștere. Dmitri Medvedev a declarat, întru-un mesaj publicat pe contul său de Telegram, că echipamentele militare și armele nu se vor epuiza.

Declarațiile sale vin în contextul în care analiștii occidentali din domeniul apărării au sugerat că Rusia se confruntă cu o criză de rachete și vehicule blindate.

„Citind analizele inamicilor, am întâlnit în mod repetat declaraţii potrivit cărora echipamentele militare şi armele din Rusia se vor epuiza în curând. Ca şi cum totul a fost deja epuizat”, a declarat Dmitri Medvedev.

Producția de arme este în creștere

De asemenea, el a mai spus „nu speraţi! Producţia de arme şi echipamente speciale este în creştere, de la tancuri şi tunuri la rachete de înaltă precizie şi drone. Aşteptaţi!”.

Mai mult decât atât, fostul președinte al Federației Ruse a mai spus că în cursul zilei de luni, 24 octombrie, a avut loc o verificare de control a producției de tancuri la Uralvagonzavod din Nijni Tagil, cel mai mare producător rus de vehicule blindate. Dmitri Medvedev a spus că această verificare a avut loc în urma unui ordin dat de Vladimir Putin.

„Au fost discutate aspecte legate de accelerarea livrării de echipamente către trupe pentru a fi utilizate în timpul operaţiunii militare speciale”, a mai declarat Dmitri Medvedev.

Potrivit serviciilor secrete britanice, Rusia se aprovizionează din ce în ce mai mult cu armament de la alte state puternic sancționate, precum Iranul și Coreea de Nord, pe măsură ce propriile sale stocuri se diminuează.

În septembrie, în cadrul unei reuniuni privind dezvoltarea complexului militar-industrial, președintele rus Vladimir Putin a ordonat complexului militar-industrial să asigure aprovizionarea trupelor cu „mijloace de distrugere” și să analizeze armele occidentale folosite în Ucraina.

Kremlinul acuză Ucraina de o posibilă detonare a unei bombe

Kremlinul își menține acuzația că Ucraina s-ar putea pregăti să detoneze o așa-numită bombă murdară, care dispersează material radioactiv, deși Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Franța au respins afirmația Moscovei.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a făcut această afirmație în cadrul unor convorbiri telefonice cu omologii săi din Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Turcia.

Serghei Șoigu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „posibilele provocări ucrainene care implică o ‘bombă murdară'”, un dispozitiv care folosește explozibili pentru a împrăștia material radioactiv.

Un astfel de dispozitiv nu are efectul devastator al unei explozii nucleare, dar ar putea expune zone extinse la contaminare radioactivă, scrie ABC News.