Productia industriala a inregistrat, in luna februarie, un avans de 2,9% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica. In primele doua luni ale anului, s-a consemnat o majorare a productiei industriale de 3,5%.

Cifra de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de industrie a cunoscut in luna februarie 2006, comparativ cu februarie 2005, in termeni reali, un spor de 10,9%.

Intreprinderile cu activitate principala de comert cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, au realizat in cea de-a doua luna a acestui an o cifra de afaceri in crestere cu 27,4%, vanzari mai mari obtinandu-se atat la marfurile alimentare, bauturi si tutun (+34,0%), cat si la marfurile nealimentare (+22,0%).

Volumul cifrei de afaceri a intreprinderilor cu activitate principala de comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat in luna februarie o majorare de 21,3% datorita cresterii cifrei de afaceri obtinuta atat din comertul si intretinerea de autovehicule, cat si din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+25,7%, respectiv +15,7%).

Din activitatea de servicii de piata prestate populatiei in februarie 2006 a rezultat o cifra de afaceri cu 9,9% mai mare fata de februarie 2005.

Sursa: INS, 10 aprilie 2006