Producţia industrială a crescut în martie atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,1%, respectiv cu 3,6%, iar pentru primul trimestru indicatorii sunt mai mari cu 4,1%, respectiv cu 4,4%.

În trimestrul I 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,1%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+13,5%) şi de industria prelucrătoare (+4%). Industria extractivă a scăzut cu 12,4%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+11,9%), industria energetică (+7%) şi în industria bunurilor intermediare (+5,6%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 9,4%, respectiv cu 8,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, a crescut cu 4,4% datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,2%) şi de industria prelucrătoare (+4%). Industria extractivă a scăzut cu 13,2%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+12,4%), industria energetică (+7%) şi în industria bunurilor intermediare (+5,3%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 9,3%, respectiv cu 9,2%.

SURSA: Mediafax