In luna mai 2007, productia industriala a crescut atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare din anul anterior, cu 15,5%, respectiv cu 6,8%, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In perioada 1 ianuarie-31 mai, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, productia industriala a crescut cu 6,4%.

Productia industriala realizata in luna mai 2007, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere de 16,8% in industria prelucratoare, de 10,5% in industria extractiva si de 2,5% in energia electrica si termica. Productia in industria bunurilor de capital a crescut cu 18,7%, cea in industria bunurilor de uz curent cu 17%, cea in industria bunurilor intermediare cu 16,6%, iar cea in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 11,5%. Productia din industria energetica a crescut cu 8,1%.

In luna mai 2007, comparativ cu luna corespunzatoare din anul anterior, productia industriala a inregistrat o crestere de 7,8% in industria prelucratoare si de 1,8% in industria extractiva. S-au mai inregistrat cresteri de aproximativ 10% in industria bunurilor de uz curent si in industria bunurilor de capital. Productia in industria bunurilor intermediare a crescut cu 8,6% in mai fata de aceeasi perioada din 2006.

In perioada ianuarie-mai, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 8% in industria prelucratoare. Cea din industria extractiva si energia electrica si termica, gaze si apa au scazut cu 0,9%, respectiv 4,5%. Totodata, s-au mai inregistrat cresteri de 11% in industria bunurilor intermediare, de 8% in industria bunurilor de capital si de 7,7% in industria bunurilor de uz curent. Productia din industria energetica a scazut cu 5,6%.

Sursa: Capital