Banca Transilvania a lansat un produs de scontare 100%, destinat intreprinderilor mici si mijlocii. Avantajul acestui produs este faptul ca, oricare IMM are posibilitatea de a incasa, in proportie de 100%, inainte de scadenta, biletele la ordin sau cecurile.

“Scontarea este un produs foarte solicitat. Acum il oferim si micilor intreprinzatori, celor care au ambitia sa creasca. Experienta de pana acum ne-a aratat ca ei sunt la fel de demni de incredere ca si cei mari si de aceea scontam 100% din instrumentele lor de plata”, a declarat Ionut Patrahau, director general adjunct al Bancii Transilvania.

Valoarea maxima a creditului este data de media lunara a cifrei de afaceri, dar in limita a 35.000 lei si se acorda pentru cel mult 12 luni.

Creditul Scontare 100% este destinat tuturor IMM-urilor care functioneaza de cel putin un an, au o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, conform ultimului bilant contabil semestrial sau anual si inregistreaza profit din exploatare. Datorita acestui minim de conditii firmele putandu-si acoperi varfurile de plati sau orice alte cheltuieli pentru activitatile curente, fara alte garantii.

Compania care primeste creditul nu trebuie să aiba interdictie de a emite cecuri bancare sau sa apara inscrisa la Centrala Incidentelor de Plati de mai mult de trei ori, in ultimele sase luni.

Sursa: Capital, 15 martie 2006