www.ana.ro
Site in engleza al grupului de societati comerciale Ana din Bucuresti. Prezinta pe scurt grupul si strategia sa, precum si extrase din comunicate de presa. Site-ul contine mai multe sectiuni corespunzatoare firmelor grupului. Una dintre acestea este Ana Electronic – o firma majora in producerea si distribuirea de aparate electronice si electrocasnice, de telecomunicatii, precum si de calculatoare. Se prezinta istoricul acestei firme, ca si strategia sa de viitor. Site-ul infatiseaza pe categorii si marci, cu multe fotografii si date tehnice, produsele oferite de firma. Se indica pe o harta a tarii dealerii si magazinele Ana, cu posibilitatea identificarii acestora intr-o baza de date.

www.constructor.ro
Site fara administrator precizat, de tip ghid online al firmelor de constructii din Romania. Contine detalii despre firmele inscrise si indica inclusiv persoanele de contact. Inscrierea in ghid a firmelor este gratuita si se face pe domenii de servicii si materiale din sectorul constructiilor.

www.dasimpex.ro
Site in romana si engleza (varianta in engleza este mai sumara) al Dasimpex – distribuitor de produse si servicii GSM, cu sediul central in Piatra Neamt. Firma este si primul importator in Romania al Audiovox, dupa cum anunta site-ul. Se indica date despre firma, magazinele sale, produsele comercializate, oferta generala si speciala a saptamanii. Exista date de contact pe departamente. Este posibila completarea unui formular pentru a fi in atentia departamentului de resurse umane pentru un viitor job.

www.ductil.ro
Site in engleza al Ductil SA Buzau, care produce si comercializeaza consumabile si echipamente de sudura. Prezinta firma, cu istoricul sau si produsele pe care le comercializeaza, lista de produse proprii si ale FRO – Air Liquide, al carei reprezentant este. Pe site exista date de contact pe domenii ale firmei, formular de feed-back, link spre un portal dedicat judetului Buzau si link-uri spre site-uri utile.

www.easy.ro
Site de tip B2B si B2C al companiei Sotec, care ofera „solutii optime de achizitie” oricarui membru inregistrat care face o solicitare online sau telefonica in acest sens. Solutia optima de achizitie este pentru bunuri/servicii cu valoarea de cel putin trei milioane lei si este indicata de Easy.ro, din randul firmelor partenere site-ului, in termen de 24 de ore. Inscrierea in Easy.ro, atat pentru potentialii cumparatori, cat si pentru firmele partenere, este gratuita. Site-ul prezinta indicatii in sensul utilizarii resurselor sale, partenerii sai, echipa Easy.ro, ca si modalitati de a castiga bani recomadand echipei un posibil client pentru produse/servicii. Exista o lista de intrebari si raspunsuri explicative pentru modul de lucru al site-ului.

www.gsm4u.ro
Site in romana si engleza, fara administrator precizat, al unei firme din Brasov, care este dedicat telefoanelor mobile. Contine anunturi de mica publicitate de vanzari-cumparari de telefoane en-detail si en-gros (anunturile sunt gratuite si contin preturi) si oferta en-detail de telefoane in reteaua Dialog. Pe site exista multiple detalii tehnice cu fotografii despre telefoane mobile, manuale ale telefoanelor, coduri si instructiuni de programare ale unor modele de telefoane. Site-ul accepta si comenzi online pentru telefoane mobile. Exista si link-uri spre site-uri internationale in domeniul telefoniei mobile.

www.infoconstruct.ro
Site al Infoconstruct SRL de tip catalog online al firmelor din domeniul constructiilor. Firmele se pot inscrie gratuit, cu date sumare, intr-o baza cuprinzand 45 de domenii. Site-ul indica numarul de firme inscrise in fiecare sectiune. Firmele se pot regasi dupa domeniul de activitate in ramura constructiilor, ca si dupa prima litera a denumirii. Exista posibilitatea comandarii unui catalog tiparit, care se distribuie in mod obisnuit gratuit.

www.madeinromania.ro
Site in romana si engleza de gen catalog de firme romanesti al G.F.P. Soft Consult din Bucuresti. Prezinta serviciile firmei si tarifele cerute pentru prezenta in catalogul pe Internet. Firmele inscrise se pot regasi dupa diverse criterii si subcriterii legate de domeniul de activitate, ca si dupa judete si localitati. Exista si o rubrica de rau-platnici. Site-ul contine si alte informatii utile pe diverse domenii (cu detalii, adrese, si, uneori, preturi orientative) pentru cinema, cluburi, discoteci, teatre, locuri de divertisment etc. Se prezinta o lista a reprezentantilor de marketing ai firmei din tara.

www.mb.ro/ost
Site in engleza si germana al unei companii germane neprecizate, care manufactureaza in Romania si vinde articole pentru restaurarea mobilei stil. Face o prezentare a activitatii companiei si detaliaza oferta pe categorii de articole, inclusiv cu fotografii si pret. Site-ul a fost actualizat in vara anului 2000.

www.mobexpert.ro
Site in romana si engleza al firmei Mobexpert. Face o prezentare a companiei cu istoricul si structura productiei sale. La capitolul „noutati” prezinta, cu fotografii, oferte speciale cu reduceri de preturi pentru unele game de produse. La data vizitarii site-ului (12.06.2001) erau anuntate reduceri de preturi pentru perioada 5 aprilie-31 mai 2001. Exista facilitati de cautare a unui mobilier dupa clasa, gama si piesa, ca si in limita unui anumit pret. Prin completarea unui formular se poate primi gratuit catalogul Mobexpert. Site-ul prezinta pe larg, cu sute de fotografii, descrieri si preturi pana la nivel de piese, oferta Mobexpert Office Center (mobilier de birou), Mobexpert Gallery (mobilier de casa) si Mobexpert Class (mobilier de inalta clasa). Indica magazinele din tara pe o harta interactiva, serviciile oferite de Mobexpert cu datele de contact ale magazinelor de prezentare si telefonul de asistenta gratuita, relatari din presa despre Mobexpert si premiile acordate firmei.

www.multilogic.ro
Site in romana si engleza al Multilogic SRL din Bucuresti, care produce si comercializeaza jaluzele, rulouri, parasolare, usi de garaj si pliabile, garaje mobile, plase contra tantarilor. Se prezinta firma, avantajele sale, detalii privind materialele, preturile si conditiile de garantie. Sunt trecute in revista produsele firmei, pe categorii, cu detalii foto.

www.oltenia.ro/bania
Site al Societatii romano-franceze de import-export si afise publicitare-serigrafie Bania din Craiova. Prezinta in romana si cinci limbi de circulatie internationala, intr-o singura pagina, oferta firmei cu fotografii pentru fanioane si mini echipament sportiv. Fotografiile se pot mari pentru vizualizare optima. Site actualizat in toamna anului 2000.

www.romcibex.com
Site in romana si engleza al Romcibex SRL. Cuprinde informatii despre producatori, societati de comercializare, furnizori de materii prime si accesorii din industria lemnului. Este un catalog de firme ofertante sortate pe categorii de produse si servicii: mobila si accesorii, cherestea si semifabricate, placaj, furnir, parchet etc. Firmele pot introduce oferte/cereri pentru produsele specificate numai dupa inregistrare. Inscrierea firmelor pentru trecerea in catalog sau publicarea de oferte/cereri la rubrica „oportunitati de afaceri” se face numai dupa achitarea unei taxe lunare de 20 USD fara TVA.

www.rtc.ro
Site in romana si engleza al RTC Holding SA – companie cu distributie nationala in domeniul accesoriilor si mobilierului de birou. Descrie pe scurt firma. Exista rubrica de noutati privind oferta RTC Holding SA. Se remarca posibilitatea cumpararii prin Internet cu conectare prin dial-up, chiar pentru clientii care nu au acces Internet, indicadu-se efectiv cum se poate proceda in acest sens. Prezinta strategia de resurse umane a firmei si modul in care se poate solicita un job. Se indica in mod concret tipurile de produse oferite si cum pot fi comandate: telefon (inclusiv apel gratuit), fax, Internet (magazin virtual la adresa www.rtcoffice.ro). La magazinul virtual exista si o sectiune de „Hot Prices”- cele mai mici preturi la produsele zilei. Exista link-uri spre site-urile asociate: www.europaper.ro al firmei Europaper Converting si www.antalis.ro al firmei RTC Paper+Boards. Site-ul mai prezinta pe o harta interactiva datele de contact ale sediilor din tara al RTC Holding SA.r
r
www.twf.ro/cartimpexr
Site in romana si mai multe limbi de circulatie internationala al SC Cartimpex SA din Cluj-Napoca, avand ca principal obiect de activitate comertul cu amanuntul cu carti, jurnale si papetarie. Face o prezentare a firmei si a serviciilor sale si indica o harta a punctelor de desfacere ale firmei din municipiul Cluj-Napoca (cu harta) si din alte localitati invecinate. Site-ul a fost actualizat in 1999.r