Conform celor transmise de către medicul nutriționist Mihaela Bilic, următorul produs are o valoare nutrițională uluitoare. Este vorba despre ceva banal și foarte ieftin!
„Conserva de sardine este un produs “3 în 1” cu o valoare nutrițională uluitoare, pe cât de banal și accesibil ca preț este- un concentrat de calciu, fier și Omega 3. Peștii mici sunt la baza lanțului trofic, mănâncă alge și concentrează ca nimeni alții acizii grași Omega 3.
Plus-uri:
-sardina este prin excelență un pește sălbatic, pe multe conserve e trecută și zona de pescuit
-are Omega 3 mai mult decât în somon și zero risc de contaminare cu mercur
-sursă de proteine complete de calitate înaltă, ușor de digerat și fără colagen
-dacă conserva e în sos tomat (mediu acid), crește absorția fierului
-este un produs fiert, care se poate mânca cu tot cu oase- sursă de calciu mai eficientă ca orice supliment
Minus-uri:
-dacă e în ulei (fie el și de măsline), scurgeți-o bine-fiecare lingură de ulei are 100 cal
-dacă e în sos tomat, atenție la ingrediente- să fie doar pește și roșii, fără agenți de îngroșare, amidon sau zahăr.
Porția corectă: 100g cu 170-190 cal și preț variabil de 3-8 lei. Ideal de combinat cu legume/salată pentru o masă de seară fără carbohidrați”, a scris medicul nutriționist pe Instagram.