PIB-ul Rusiei va atinge, în 2012, nivelul de dinainte de criză şi economia şi-ar putea relua creşterea, dacă nu vor apărea obstacole cum ar fi cataclisme naturale, deficit de investiţii şi instabilitatea economiei mondiale, scriu ziarele moscovite de sâmbătă, cu referire la raportul guvernului prezentat de vicepremierul Igor Şuvalov.Executivul şi Banca Naţională au prezent în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) raportul referitor la aplicarea măsurilor anticri
PIB-ul Rusiei va atinge, în 2012, nivelul de dinainte de criză şi economia şi-ar putea relua creşterea, dacă nu vor apărea obstacole cum ar fi cataclisme naturale, deficit de investiţii şi instabilitatea economiei mondiale, scriu ziarele moscovite de sâmbătă, cu referire la raportul guvernului prezentat de vicepremierul Igor Şuvalov.
Executivul şi Banca Naţională au prezent în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) raportul referitor la aplicarea măsurilor anticriză în perioada ianuarie-iunie 2010. Kommersant notează că vicepremierul Igor Şuvalov şi guvernatorul Serghei Ignatiev au dat dovadă de optimism în descrierea situaţiei macroeconomice şi a ameninţărilor din perioada de refacere.
„Ne-am îndeplinit în totalitate misiunile. /…/ În ciuda greutăţilor pe care le trăim în legătură cu ritmul lent de creştere a economiei mondiale şi în legătură cu fenomenele ecologice dificile, pe care le-am suportat recent, considerăm că în 2012 vom reveni la PIB-ul de dinainte de criză“, a afirmat Şuvalov.
Seceta ar putea reduce ritmul de creştere
Potrivit prognozelor macroeconomice ale guvernului, un nivelul al PIB-ului anterior crizei poate fi atins în condiţiile unei creşteri de cel puţin 4% în 2010, dar, din cauza secetei, există riscul ca volumul real al acestui indicator să fie mai mic.
Preşedintele Dmitri Medvedev a ţinut, la Kursk, o şedinţă dedicată situaţiei sociale a pensionarilor, după care a discutat cu cetăţenii din regiune. În mod neaşteptat, a fost pus la curent cu problemele cu care se confruntă tinerii, una dintre cele mai acute fiind lipsa grădiniţelor. Potrivit Moskovski Komsomoleţ, preşedintele a constatat că pensionarii „au parcurs un drum greu după anii 1990“ şi că viaţa bătrânilor este caracterizată de „singurătate şi boală“. În plus, ei au sentimentul „inutilităţii“, de aceea trebuie create programe speciale pentru ‘recalificarea’ şi utilizarea potenţialului acestora, consideră Medvedev.
A murit eşuatul salvator al URSS, mai titrează Moskovski Komsomoleţ, relatând despre decesul lui Ghennadi Ianaev, organizator al puciului din august 1991 de la Moscova. El a murit, la vârsta de 74 de ani, suferind de un cancer pulmonar. În conştiinţa colectivă, el a rămas politicianul ale cărui mâini tremurând în timpul conferinţei de presă au prevestit apropierea colapsului Comitetului de Stat pentru situaţii de urgenţă. Totuşi, potrivit cunoscuţilor fostului vicepreşedinte al URSS, imaginea sa caricaturizată avea puţine în comun cu realitatea. Ianaev a fost un om onest, care a crezut cu sinceritate şi a încercat să salveze Uniunea Sovietică, mai scrie publicaţia.
SURSA: Agerpres