Toți elevii au avut în aceste zile o vacanță prelungită cu ocazia Zilei Copilului și Rusaliilor. Marți, 6 iunie, ar fi trebuit ca elevii să se întoarcă la școală.

Cu toate acestea, sindicaliștii din învățământ au anunțat că vor prelungi greva. Astfel, elevii vor fi nevoiți să stea acasă și în următoarele zile.

Copiii nu se vor întoarce la școală

Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), a declarat că marți, 6 iunie, vor fi proteste în mai multe județe.

”Mâine (6 iunie – n.red.) vor fi proteste în Mehedinți, Buzău, probabil și în alte județe, protestele vor continua, chiar și la București, joi va avea loc un protest de amploare care se va derula în fața Guvernului, un marș de protest, urmând să mergem pe același traseu către Cotroceni pentru a ne sfătui cu președintele României, pentru a înțelege că ceea ce a afirmat dumnealui în presă nu li s-a acordat profesorilor ceea ce au cerut, nici măcar nu au fost ascultate toate revendicările”, a spus Cornelia Popa Stavri la Euronews.

Greva profesorilor va continua. Marius Nistor: Doar colegii noștri pot decide cu totul și cu totul altceva

Președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a anunțat că „momentan, mesajul este că greva va continua”. El a explicat că cei 300.000 de angajați care protestează nu pot accepta un compromis.

„Este Ziua Învățătorului și aș vrea pe această cale să le urez La mulți ani tuturor colegilor mei, cei care merită atât de mult și li se dă atât de puțin. Colegii vor decide ce vor face de mâine.

Momentan mesajul este că greva va continua. Doar colegii noștri pot decide cu totul și cu totul altceva. Elevii să aibă încredere în dascălii lor. În permanență ne-am gândit și ne vom gândit tot la ei. Nu putem vorbi de compromis atunci când vorbim de viețile a peste 300.000 de colegi de-ai noștri”, a spus luni, 5 iunie, președintele Federației Spiru Haret.

Potrivit acestuia, Guvernul este cel care trebuie să renunțe la orgolii și la supărări și să vină cu o decizie în favoarea profesorilor.

„Cred că Guvernul ar trebui să facă compromisul, politicienii noștri, în sensul în care renunță la orgolii și la supărări și vin și iau o decizie care ar trebui să fie importantă pentru toți din învățământ.

Politicienii noștri evita să își asume decizii radicale privind finanțarea sistemului de învățământ, de asta și credibilitatea lor este scăzută”, a mai spus Marius Nistor.