Profesorul Aurel Dumitru a încetat din viață

Pierdere importantă pentru învățământul din România. Profesorul care a creat Olimpiada Satelor la matematică a încetat din viață la vârsta de 60 de ani.

Familia sa a dat vestea cu privire la tragicul eveniment. Sfârșitul său se pare că a venit pe neașteptate. Potrivit informațiilor, nu existau semne evidente de probleme de sănătate, iar decesul său a fost cauzat aparent de un infarct.

Profesorul Aurel Dumitru, originar din județul Prahova, a decedat la vârsta de 60 de ani, lăsând în urmă o moștenire importantă în domeniul educației.

Acesta predase matematica la Liceul Ștefan Procopiu din Vaslui. Începând din această toamnă lucra la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu din București, pentru a fi mai aproape de familie.

Familia sa, întristată de pierderea neașteptată, a oferit câteva detalii. Soția sa, Angela, a povestit că soțul ei a căzut pur și simplu din picioare după ce a ieșit de la duș.

„A făcut dus, a ieșit din baie și, la un moment dat, am auzit așa că un șuierat, cum face aburul când iese din fierul de călcat. M-am dus să văd ce se întâmplă și atunci l-am văzut pe soțul meu întins pe jos fără suflare.

Făcuse un infarct. Am chemat Ambulanța, dar a fost prea târziu. O oră l-au resuscitat, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Acum am rămas singură și nu-mi vine să cred că totul s-a sfârșit”, a declarat soția lui Aurel Dumitru, scrie vremeanoua.ro.

Ideea sa a devenit ulterior Olimpiada Satelor la matematică

Regretatul profesor Aurel Dumitru va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, la ora 12:00. Soția sa, Angela Dumitru, a transmis că sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Capela de la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din strada Balotului, nr. 4, situată în apropierea Institutului de Boli Cardiovasculare CC Iliescu. Detaliile referitoare la cimitirul în care va avea loc înmormântarea nu au fost încă divulgate.

Profesorul Dumitru, lasă în urmă o familie îndurerată, dar și o moștenire de neprețuit. Cunoscut ca inițiatorul Olimpiadei Satelor la matematică, această idee inovatoare a luat naștere în timpul perioadei în care preda în comunele Lipovăț și Muntenii de Jos din județul Prahova, zona în care s-a născut.

Concursul s-a dezvoltat ulterior în Olimpiada Satelor Vasluiene, devenind un model pentru Olimpiada Satelor la matematică, la nivel național, promovată de Ministerul Învățământului.

Profesorul Aurel Dumitru și-a dedicat 37 de ani din viață sistemului de învățământ românesc.