Profeția teribilă a celui mai bogat om de pe Planetă! Miliardarul Elon Musk, și-a exprimat din nou îngrijorările cu privire la colapsul populației lumii, despre care spune că este un risc mai mare pentru civilizația umană decât încălzirea globală.
Elon Musk a spus ce urmează să se întâmple
Miliardarul Elon Musk, și-a exprimat din nou îngrijorările cu privire la colapsul populației lumii. CEO-ul Tesla a subliniat ceea ce consideră a fi o criză iminentă a colapsului populației din cauza ratei scăzute a natalității.
După ce Bojan Tunguz, om de știință la Nvidia Corp., a spus că ”ar trebui să existe un miliard de americani”, Musk i-a dat dreptate, menţinându-şi avertismentul anterior cu privire la criza „subpopulării”, relatează Benzinga.
Colapsul populației din cauza ratei scăzute a natalității, un risc mult mai mare decât încălzirea globală
Nu este prima dată când Musk avertizează asupra colapsului populației. Miliardarul a mai declarat în trecut că oamenii ar trebui să aibă mai mulți copii care să lupte împotriva acestei crize.
„Colapsul populației din cauza ratei scăzute a natalității este un risc mult mai mare pentru civilizație decât încălzirea globală. Da, cred că și încălzirea globală este un risc major”, a scris Musk pe X.
El susține că face tot posibilul pentru a rezolva această problemă. De exemplu, a donat 10 milioane de dolari Universității din Texas din Austin pentru înființarea Inițiativei pentru bunăstarea populației, care se concentrează pe fertilitate și schimbări climatice.
Un raport HSBC Global Research a arătat că natalitatea globală a scăzut cu 4,5% în 2023, Coreea de Sud înregistrând cea mai gravă scădere, de 8,5%.
Rata natalității din SUA a rămas pozitivă, dar a încetinit după criza financiară din 2008.
Oamenii trebuie să facă mai mulți copii!
Musk spune că oamenii ar trebui să se concentreze să facă mai mulți copii pentru a contracara criza populației.
Anul trecut, la un eveniment politic din Italia, Musk a subliniat importanța de a avea copii pentru a susține generațiile viitoare. El a subliniat problema critică a populației în scădere a Italiei și nevoia de a menține identitatea culturală.
Musk i-a îndemnat pe italieni și populațiile din alte țări industrializate să aibă copii, altfel cultura Italiei, Japoniei și Franței ”va dispărea”.
”Suntem în pericol ca aceste țări să dispară”, a avertizat el.
Premierul Giorgia Meloni a anunțat că oprirea declinului demografic al Italiei este una dintre principalele priorități ale Guvernului său.
Estimările ONU nu sunt deloc optimiste
Musk are în total 11 copii, dintre care cinci cu Wilson, doi cu fosta iubită Grimes și doi cu Shivon Zilis, director al Neuralink.
Conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite, populația lumii va ajunge la 8 miliarde de locuitori până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an. ONU preconizează că populația globală ar putea ajunge la aproximativ 8,5 miliarde în doar 8 ani.
Până în 2080, se așteaptă ca populația mondială să atingă un vârf de 10,4 miliarde. Apoi, există 50% șanse ca populația să se stabilizeze sau să înceapă să scadă până în 2100.
Rata natalității la nivel mondial a scăzut dramatic
Ceea ce determină creșterea actuală a populației nu este o rată mai mare a natalității, ci faptul că mai puțini oameni mor de tineri. Speranța de viață la nivel mondial a fost de 72,8 ani în 2019, o creștere de 9 ani din 1990. Se așteaptă ca aceasta să crească la 77,2 ani până în 2050.
La nivel mondial, rata de fertilitate nu s-a „prăbușit” și nici nu ar trebui să se prăbușească, potrivit ONU. Dar a scăzut semnificativ. În 1950, femeile aveau de obicei 5 nașteri fiecare, la nivel global, anul trecut, a fost de 2,3 nașteri.
Până în 2050, ONU preconizează o nouă scădere la nivel mondial, până la 2,1 nașteri pe femeie.
În unele țări, acest procent este mai mic. În SUA, în anii 1950, era de 3,6 nașteri pe femeie, a scăzut la 1,6 în 2020, potrivit Băncii Mondiale. În Italia, a fost de 1,2; în Japonia, de 1,3; în China, de 1,2.
Secolul XX a fost o anomalie
Populația umană aproape s-a cvadruplat, ceea ce nu se mai întâmplase niciodată în istoria înregistrată. Acest lucru s-a datorat în mare parte îmbunătățirii sănătății publice.
Datorită antibioticelor, vaccinurilor, programelor de sănătate publică și îmbunătățirii condițiilor sanitare, oamenii trăiesc mai mult, iar mai multe mame și copii supraviețuiesc la naștere.