Preotul Constantin Necula avertizează oamenii că perioada epidemică s-ar putea finaliza cu „o mare bătălie”. Acesta a atras atenția că pandemia ne-a transformat în persoane egoiste, care au uitat că singura soluție este ajutorul reciproc. Drept urmare, dacă comportamentul nostru nu se va îndrepta, vom avea o pedeapsă pe măsura faptelor noastre.

„Am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească”, a spus acesta.

„Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi”

Preotul Constantin Necula îndeamnă oamenii la sprijin reciproc deoarece „căldura omenească” este elementul cheie în contextul actual. De asemenea, acesta recomandă cetățenilor din România să urmeze sfaturile medicilor psihologi și psihiatri, dacă simt că au nevoie de ajutor.

„Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (…) Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID.

Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut. E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări.

Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi”, a declarat preotul Constantin Necula, vineri, în deschiderea Conferinţei Naţionale „Psihiatrie şi Psihologie Medico-Legală”, potrivit Agerpres.

„Cel care cunoaște omul în profunzimile sale, se apropie şi mai mult de Dumnezeu”

Preotul Constantin Necula, prodecan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, a povestit cum un medic legist l-a ajutat să-L cunoască pe Dumnezeu. Acesta consideră că persoanele care cunosc omul în profunzime se pot apropria cu ușurință de Divinitate.

„În al doilea rând trebuie să vă spun că sunt un copil crescut la Braşov de un medic legist, până la urmă, pentru că în clasa a zecea am avut şansa ca domnul doctor Moga, în vremea aceea medicul legist al unei regiuni foarte mari din ţară, să ne ia pe colegii mei de clasă să ne înveţe anatomia acolo.

Îi datorez omului acela, mai mult despre cunoaşterea lui Dumnezeu, decât multor teologi, pentru că eu cred că cel care cunoaşte omul în profunzimile sale, se apropie şi mai mult de Dumnezeu”, a mai precizat Constantin Necula.