Medicul susține că este foarte probabil ca până la sfârşitul lunii decembrie, România să înregistreze peste 10,000 de cazuri pe zi, ceea ce va duce, cel mai probabil, la măsuri de carantină pe regiuni.
„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, la Digi24, reprezentantul României la OMS.
Alexandru Rafila a adăugat şi faptul că situaţia de ATI este gravă, capacitatea fiind sigur depășită.
„Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este sigur depăşită. Iar asta are consecinţă directă în ceea ce priveşte mortalitatea”, a precizat Alexandru Rafila, care a mai precizat că modelul german de combatere a răspândirii virusului este cel mai bun, în ciuda unor caracteristici aparte ale acestuia -„paradoxal instituie măsuri de limitare a activităţilor economice, sociale, dar lasă şcolile deschise”.
Marcel Ciolacu declara același lucru ieri
Șeful PSD, Marcel Ciolacu, susținea similar în cursul zilei de ieri. Acesta spunea că până la alegeri numărul infectărilor cu noul coronavirus va ajunge la peste 8.000 de cazuri pe zi, cu posibilitatea apropierii de pragul de 10.000 de noi cazuri zilnice.
„Iohannis a rămas un politruc al PNL. Până în alegeri sunt ferm convins că vom ajunge la peste 8.000, până în 10.000 de infectări zilnice.
Şi peste o săptămână noi intrăm în campanie electorală. Uităm ce au făcut în starea de urgenţă? Când au furat şi i-a prins şi Curtea de Conturi.
Eu cred în continuare că justiţia îşi va face datoria. Îi reamintesc lui Iohannis că PSD a dus România în UE, PSD a dus România în NATO. Chiar nu ţi-e ruşine să spui aşa ceva?”, a spus Ciolacu joi seară, în direct la Antena 3.
Mai mult, liderul social-democraților este sigur că România va intra din nou în carantină după organizarea alegerilor din decembrie şi se va ajunge în situația anulării anului şcolar.
Sursă foto: INQUAM Photos / Alexandru Prepeliță