Viktor Orban a susținut un discurs la Dallas, în deschiderea Conferinței Uniunii Conservatorilor Americani (CPAC), acolo unde a precizat că maghiarii știu cum să îi învingă pe dușmanii libertății pe câmpul de război.

Acesta a adus în discuție faptul că peste doi ani vor exista alegeri importate atât în Statele Unite ale Americii (SUA), cât și în Uniunea Europeană. Șeful Guvernului de la Budapesta spune că aceste alegeri „or trasa cele două fronturi ale bătăliei pentru civilizaţia occidentală”. De asemenea, el spune că dacă cineva are dubii cu privire la liberii progresiști și comuniști, ar trebui să îi întrebe pe maghiari care s-au luptat cu ambele tabere.

”Valorile noastre, precum naţiunea, rădăcinile creştine şi familia pot avea succes pe câmpul de luptă al politicii”, spune premierul maghiar, subliniind că prezentarea adevărului și lupta pentru acesta reprezintă cheia succesului.

”Cel mai important este să avem încredere în învăţăturile iudeo-creştine”, a mai spus Viktor Orban, precizând, de asemenea, că „progresiştii de azi vor încerca din nou să rupă civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine, iar dacă o vor reuşi, atunci se vor întâmpla cele mai rele lucruri”.

”Trebuie să dăm dovadă de suficient curaj pentru a vorbi despre cele mai sensibile probleme, precum migraţia, rolul femeii şi bărbatului şi confruntarea civilizaţiilor”, mai spune acesta.

Viktor Orban i-a mulțumit lui Donald Trump

Prim-ministrul din Ungaria a mai spus că „independența, libertatea şi suveranitatea sunt cele mai apreciate valori, dar şi maghiarii au luptat timp de 500 de ani pentru independenţă, libertate şi suveranitate, au luptat pentru creştinism în Evul Mediu şi în Epoca modernă, am luptat pentru creştin democraţie în secolul XX, luptă pe care o continuăm şi în ziua de azi”.

Pe de altă parte, el spune că „Ungaria este o naţiune veche, mândră, de dimensiunea lui David, care se confruntă singură cu Goliatul woke-ului global, de aceea dorim să câştigăm sprijinul conservatorilor americani”.

Așadar, Viktor Orban i-a mulțumit fostului președinte american Donald Trump pentru sprijinul pe care i l-a oferit la alegerile parlamentare din țara sa.

”Trebuie să recucerim instituţiile noastre de la Washington şi Bruxelles, trebuie să fim prieteni şi aliaţi”, spune acesta.

Viktor Orban a mai spus că părinții sunt cei care predau următoarelor generații valorile tradiționale și  că dacă familia tradițională va dispărea, atunci Occidentul nu va mai avea nicio salvare.

Politica de reducere a impozitelor, apărată de Viktor Orban

Acesta a mai spus că Guvernul Ungariei consideră că banii trebuie să stea în buzunarele oamenilor, în timp ce progresiștii vor să ia toți banii.

”Recent am fost din nou atacaţi pentru că nu susţinem propunerea referitoare la introducere impozitul minim global. Toate ţările europene au cedat, Ungaria fiind ultima redută”, spune Viktor Orban.

Administrația americană a fost criticată de către Viktor Orban deoarece a renunțat la acordul bilateral privind dubla impozitare, însă au fost atinse și subiecte precum războiul dintre Rusia și Ucraina. Referitor la acest conflict, prim-ministrul ungar spune „fără tratative între SUA şi Rusia niciodată nu va fi pace. Ucraina este vecina Ungariei şi suntem solidari în totalitate cu ucrainenii. Numai lideri puternici pot reinstaura pacea, iar astfel de lideri sunt necesari atât în vecinătatea Ucrainei, cât şi în America (…) trebuie jucat la victorie, trebuie să credem că suntem mai buni decât adversarii noştri din stânga liberală. Este un război al culturilor, în care trebuie să readucem la viaţă biserica, familia şi instituţiile comunităţilor”.

Pe de altă parte, premierul Viktor Orban a spus că adversarul său personal este George Soros, despre care spune „el nu crede în nimic din ceea ce noi reprezentăm. Soros are o întreagă armată în slujba sa: bani, ONG-uri, universităţi, institute de cercetare, jumătate din birocraţii de la Bruxelles şi îşi foloseşte această armată pentru a îşi impune voinţa asupra adversarilor”.