„Nu cred că Vladimir Putin va mai părăsi teritoriul Federaţiei Ruse până la sfârşitul vieţii sale. Asta se va confunda şi cu sfârşitul mandatului său, pentru că are un mandat pe viaţă, ca orice dictator.

Va fi destul de uşor de întocmit un dosar de crime de război, atât pentru Vladimir Putin cât şi pentru restul autorităţilor care au aprobat acest război”, a mai adăugat analistul militar Radu Tudor.

Tot el a mai specificat și că, în momentul de față există nenumărate dovezi pentru a-l incrimina pe liderul rus, inclusiv materiale care circulă în presa internațională.

„Există deja sute de probe video, audio şi alte informaţii şi documente puse la dispoziţie de statul ucrainean dar şi de întreaga mass-media.

Vladimir Putin merge în linie dreaptă către statutul de criminal de război, dar câtă vreme nu va părăsi Rusia orice şansă de a-l vedea arestat şi undeva într-o închisoare este foarte slabă”, a mai specificat specialistul într-o emisiune difuzată pe postul de televiziune Antena 3.

Haosul migrărilor din Ucraina

Din întreaga populație a Ucrainei, mai exact din cei 44 de milioane de oameni o a cincea parte din aceștia a trebuit să fugă din calea războiului, fie că este vorba de emigrare ori că aceste persoane s-au relocat într-un alt oraș din țară.

Așadar, aproape 10 milioane de persoane a trebuit să își părăsească căminele fie că au fost complet distruse sau din teama că vor urma să fie doborâte.

Mariupol, la pământ

În urma primelor atacuri puternice din Mariupol de la începutul lunii, orașul a rămas fără apă, căldură sau curent electric.

„De șapte zile, în mod intenționat, distrug infrastructura critică a orașului. Nu avem apă, lumină sau căldură. Suntem distruși ca națiune. Aceste este genocid împotriva poporului ucrainean”, se arăta într-o declarație a Consiliului Local Mariupol, citat de Reuters.

Totodată, după ce armata rusă a țintit unul dintre punctele strategice pe care le avea în vizor s-au oferit să le ofere anumite ajutoare umanitare acestora.

”Așadar, rușii vor să trimită ajutorul lor umanitar, dar locuitorii din Herson îl refuză. Pentru că sunt patrioți și nu vor ajutor de la ruși. Ei vor ajutor de la ucraineni. Așa că nu primim ajutor umanitar în acest moment, a declara primarul din Herson, Ihor Kolykhaiev.

”Avem o mulțime de oameni aici care au nevoie. Avem bolnavi de cancer, copii care au nevoie de medicamente. Aceste medicamente nu ajung în prezent la ei.”, a mai explicat acesta.