Siemens AG a inregistrat in anul fiscal 2006 o cifra de afaceri de 87,325 miliarde de euro si un profit net de 3,106 miliarde de euro, niveluri in crestere cu 16%, respectiv 38% comparativ cu anul precedent. In aceeasi perioada Siemens a efectuat achizitii in valoare de 6,6 miliarde de euro in domeniile de sanatate, energie si automatizari industriale, informeaza un comunicat al companiei. “A fost un an plin de succes, in care am atins multe obiective, in special in directia dezvoltarii pr
Siemens AG a inregistrat in anul fiscal 2006 o cifra de afaceri de 87,325 miliarde de euro si un profit net de 3,106 miliarde de euro, niveluri in crestere cu 16%, respectiv 38% comparativ cu anul precedent. In aceeasi perioada Siemens a efectuat achizitii in valoare de 6,6 miliarde de euro in domeniile de sanatate, energie si automatizari industriale, informeaza un comunicat al companiei.
“A fost un an plin de succes, in care am atins multe obiective, in special in directia dezvoltarii procesului de crestere a companiei”, a declarat Klaus Kleinfeld, presedinte al consiliului de conducere Siemens AG.
Siemens AG a achizitionat in anul fiscal 2006 companiile Diagnostic Products Corp. (DPC) si Bayer Diagnostics din domeniul sanatatii, Wheelabrator si divizia de gazeificare a carbunelui a companiei Sustec din domeniul energiei, si companiile Flender si Rubicon din domeniul automatizarilor industriale, cu scopul consolidarii pozitiei detinute in aceste domenii.
Siemens Romania a inregistrat in anul fiscal 2006 o rata de crestere mai mare decat media grupului la nivel global, veniturile companiilor Siemens in Romania fiind de 290,3 milioane de euro, cu 21% mai mare ca in anul precedent, si a investit 25 de milioane de euro la Timisoara intr-o fabrica pentru industria auto, urmand sa mai faca investitii de inca 35 de milioane, in urmatorii 5 ani.
Siemens S.R.L, filiala locala Siemens AG, a obtinut venituri de 205,7 milioane de euro si un profit net de un nivel de 3,5 milioane de euro, cresterea fiind de aproximativ de 2,5 ori mai mare fata de 2005.
Incepand cu 1 ianuarie 2007 domeniul comunicatiilor va fi externalizat din Siemens S.R.L., datorita fuziunii dintre divizia Communications Carrier din cadrul Siemens si divizia de retele a companiei Nokia, noua compania creata fiind un joint-venture numit Nokia Siemens Networks. Divizia Communications Enterprise, care furnizeaza retele private si solutii de comunicatii convergente de voce si date pentru companii, va fi externalizata si va functiona ca firma independenta. Compania se va numi Siemens Enterprise Communications S.R.L..
Siemens detine in prezent in Romania centre de cercetare si dezvoltare si unitati de productie la Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu.
Siemens are in Romania aproximativ 3.100 de angajati si acopera prin activitatile desfasurate sistemele de transporturi feroviare, generare, transport si distributie de energie, furnizarea de echipamente medicale pentru spitale si clinici, retele de comunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri, automatizari si actionari industriale.
Sursa: Capital 14 Noiembrie 2006