Dezvoltatorul de centre comerciale Sonae Sierra a înregistrat un profit net în creştere cu 6% în prima jumătate a anului în curs, la 35,2 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, veniturile directe ale companiei au crescut cu 1%, la 150,5 milioane de euro. Veniturile operaţionale s-au majorat, la rândul lor, cu 7 procente faţă de prima parte din 2008, în mare parte datorită creşterii de portofoliu: Freccia Rossa, Plaza Mayor Shopping, Gli Orsi, Pantheon Plaza în Europa şi inaugurarea Manauara în Brazilia.

Sonae Sierra îşi continuă proiectele

Dezvoltatorul Sonae Sierra a anunţat că îşi continuă expansiunea cu toate că a ajustat timpul de dezvoltare în sensul evoluţiei pieţelor financiare şi de retail.

În Brazilia, Sonae Sierra a inaugurat centrul Manauara Shopping (Manaus), reprezentând o investiţie de 88 milioane de euro. La sfârşitul primelor şase luni din 2009, compania a continuat să construiasca două noi centre comerciale, având în acest moment în dezvoltare 14 proiecte noi în Portugalia, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia.

Sonae Sierra deţine 51 de centre comerciale în Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia, cu o suprafaţă totală de închiriat de peste 1,9 milioane de metri patrati.

SURSA: Sonea Sierra